Table of Contents:

  1. Kan hortensia bruges i buketter?
  2. Hvornår skal man klippe hortensiaer ned?
  3. Hvornår og hvordan beskæres hortensia?
  4. Hvornår er det bedst at klippe stauder ned?
  5. Hvordan beskærer man en hortensia?
  6. Kan man klippe en hortensia helt ned?
  7. Hvornår skal visne stauder klippes ned?

Kan hortensia bruges i buketter?

TIP: Hortensia af arten macrophylla er meget holdbar i buketter og behandles den rigtigt, kan den holde op til et par uger i vasen.

Hvornår skal man klippe hortensiaer ned?

Om efteråret vælger nogen at klippe hortensiaens visne blomsterstande af, men det er bedst at lade dem sidde, da de beskytter planten mod frostskader. De visne blomsterhoveder kan derimod fint klippes af om foråret, når faren for nattefrost er ovre.

Hvornår og hvordan beskæres hortensia?

Beskæring af hortensia i foråret
  1. Almindelig hortensia er en forgrenet busk – de visne blomsterstande skal klippes af, når faren for nattefrost er minimal fra slutningen af april. ...
  2. De visne blomsterhoveder skal sidde vinteren over, da det giver mindre risiko for frostskade.

Hvornår er det bedst at klippe stauder ned?

Tidspunkt for hvornår du skal klippe stauder ned Stauderne bør stå med de visne toppe på vinteren igennem, og så kan de klippes ned i løbet af marts, afhængig af, hvornår vinteren for alvor er på retur. Nogle år, kan det være tidligt i marts, andre år skal vi måske hen omkring 1. april, inden det er forsvarligt.

Hvordan beskærer man en hortensia?

Beskæring af klatrehortensia Beskæringen skal udføres ud fra den ønskede vækst, men fælles er, at de afblomstrede skærme bortklippes enten om efteråret eller det tidlige forår. Planten tåler generelt kraftig beskæring og et godt tidspunkt til det er februar / marts. Du kan dog også klippe den til løbende.

Kan man klippe en hortensia helt ned?

Da hortensia kan skades af sen nattefrost, skal de ikke beskæres førend i det sene forår. Jeg vil foreslå, at du ikke beskærer til forår – du vil så få blomster på alle de nye skud fra i år. De kommende år kan du skære nogle grene helt eller delvis tilbage i foråret, så du tynder lidt ud og hele tiden forynger busken.

Hvornår skal visne stauder klippes ned?

Stauderne bør stå med de visne toppe på vinteren igennem, og så kan de klippes ned i løbet af marts, afhængig af, hvornår vinteren for alvor er på retur. Nogle år, kan det være tidligt i marts, andre år skal vi måske hen omkring 1. april, inden det er forsvarligt.