Table of Contents:

  1. Hvad gør en sololie?
  2. Hvornår er solcreme for gammel?
  3. Er sololie lige så godt som solcreme?
  4. Hvordan bruger man sol olie?
  5. Kan man bruge gammel solcreme?
  6. Hvor længe holder solcreme?
  7. Hvor meget beskytter faktor 15?
  8. Kan man blive brun med faktor 50?
  9. Hvilken sololie er bedst?
  10. Hvad er bedst solcreme eller sololie?

Hvad gør en sololie?

Sololie anvendes af dem, der vil hjælpe den brune sommerkulør lidt på vej. Sololien hjælper nemlig med at give huden en mere ensartet overflade, hvilket hjælper med at undgå, at solstrålerne bortreflekteres. På den måde får hudens celler mere sollys, hvilket hjælper dig med at få en smuk solbrun farve.

Hvornår er solcreme for gammel?

Solcremer der opbevares ved stuetemperatur kan typisk holde sig i to til tre år, og typisk 12 måneder efter åbning. Hvis solcreme udsættes for høje temperaturer, fx i solen på stranden, vil den miste sin virkning med tiden. En solcreme der skifter farve, lugter eller ser underlig ud skal smides ud.

Er sololie lige så godt som solcreme?

Sololie og solcreme har i princippet samme virkning. Men eftersom sololien kan være sværere at smøre ud i et tilstrækkeligt tykt lag, vil solcremen ofte være den bedste løsning. Solcreme kan lettere påføres i den rigtige mængde, og den lidt mere tyktflydende creme er derfor et oplagt førstevalg.

Hvordan bruger man sol olie?

Det er ikke nok at smøre dig ind fra morgenstunden, hvis du skal ligge i solen en hel dag - heller ikke selvom solcremen er vandfast. - Tag solcremen med ned til poolen, så du kan smøre dig ind flere gange. Hvis du har været i vandet, skal du også lige smøre dig ind igen, når huden igen er tør, siger Christine Behrens.

Kan man bruge gammel solcreme?

Jo, solcreme kan godt blive for gammel, men du kan sandsynligvis godt bruge din solcreme fra sidste sommer. De fleste solcreme holder nemlig i to år eller mere. Hold dog øje med solcremens holdbarhedsdato, da man ikke kan regne med faktortallet efter, den er udløbet.

Hvor længe holder solcreme?

Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Vi ved endnu ikke hvor mange. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, eller hvis du har badet eller svedt meget eller har tørret dig med håndklæde.

Hvor meget beskytter faktor 15?

Solfaktor 15 beskytter nemlig mod 93% af solens stråler, mens solfaktor 30 beskytter mod 97% af strålerne. Og forskellen er endnu mindre, når vi kommer op i solfaktor 50. Her er det nemlig 98% af solens stråler, der bliver blokeret.

Kan man blive brun med faktor 50?

Bliver man overhovedet brun med solfaktor? Nej! Når huden bliver solbrændt, er det et tegn på, at huden forsøger at beskytte sig mod skader fra den farlige UV stråling. Bliver huden solskoldet, er den skadet, og selv om rødmen går væk, lagres skaden i huden.

Hvilken sololie er bedst?

Vores Best i Test solcreme, går til Derma Sollotion med SPF30. Det er en yderst skånsom og vandfast solcreme, med en høj beskyttelsesfaktor, som afskærmer solens UVA- og UVB-stråler effektivt.

Hvad er bedst solcreme eller sololie?

Sololie og solcreme har i princippet samme virkning. Men eftersom sololien kan være sværere at smøre ud i et tilstrækkeligt tykt lag, vil solcremen ofte være den bedste løsning. Solcreme kan lettere påføres i den rigtige mængde, og den lidt mere tyktflydende creme er derfor et oplagt førstevalg.