Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis der kommer AdBlue i diesel?
  2. Hvorfor krystalliserer AdBlue?
  3. Kan bilen køre uden AdBlue?
  4. Er AdBlue farligt gods?
  5. Kan man fylde for meget AdBlue på?
  6. Er der kvalitetsforskel på AdBlue?
  7. Hvordan virker AdBlue?
  8. Kan AdBlue blive for gammel?
  9. Hvor meget AdBlue Citroen c4?

Hvad sker der hvis der kommer AdBlue i diesel?

Kommer du ved en fejl til at fylde AdBlue direkte i dieseltanken, er det vigtigt, at du ikke starter motoren. En fejlpåfyldning vil kræve en rensning og skylning af brændstofsystemet, da AdBlue vil gelere eller krystallisere og dermed blokere for gennemstrømningen. Bliver motoren startet, kan der ske store skader.

Hvorfor krystalliserer AdBlue?

Hvis AdBlue væske spildes på autolakering, bør du skylle overfladen med vand. I tilfælde AdBlue tørrer og krystalliserer på malingen kan overflade-korrosion finde sted.

Kan bilen køre uden AdBlue?

Undlader du at påfylde AdBlue, vil bilen til sidst ikke kunne starte. Funktionen kan ikke frakobles, da udstødningsteknologien kan skades uden den nødvendige mængde AdBlue.

Er AdBlue farligt gods?

Klassificering i henhold til direktiv 67/548/EØF hhv. 1999/45/EF Denne blanding er ikke klassificeret som farligt i henhold til direktiv 1999/45/EF.

Kan man fylde for meget AdBlue på?

På de fleste biler sidder påfyldningen til AdBlue ved siden af dieselpåfyldningen, lige ved siden af tankklappen, eller i bagagerummet. Kommer du ved en fejl AdBlue i selve brændstoftanken, må du absolut ikke starte motoren. Det kan resultere i, at der skal udskiftes meget dyre komponenter i brændstofsystemet.

Er der kvalitetsforskel på AdBlue?

Nej, umiddelbart er der ikke forskel på AdBlue fra forskellige leverandører. Du vil dog i enkelte tilfælde kunne opleve små forskelle på kvaliteten af AdBlue alt afhængig af, hvor du køber det. Du skal være opmærksom på, at den AdBlue du bruger, skal have en såkaldt AdBlue ISO 222241-1 certificering.

Hvordan virker AdBlue?

AdBlue fungerer ved, at væsken sprøjtes ind i køretøjets udstødningssystem, hvor den passerer katalysatoren og nedbryder NOx til ufarligt vand og kvælstof. AdBlue består af 32,5% urea, urinstof, i vand, og er giftfri og sikker at håndtere for sundhed.

Kan AdBlue blive for gammel?

eks.: Kan AdBlue blive for gammelt. Og svaret: Hvis man opbevarer produktet korrekt, er den forventede levetid på mere end to år.

Hvor meget AdBlue Citroen c4?

Citroën har monteret en 17 liter stor AdBlue-tank, som bliver efterfyldt ved service-besøg; men kører du mere end 20.000 km mellem service-besøgene, når tanken at blive tømt, og så er det dit eget ansvar at fylde den igen. En liter AdBlue koster omkring en Euro eller 7,50 kroner fra en tankstander til lastbiler.