Table of Contents:

 1. Hvordan fjerner man roden fra et træ?
 2. Hvordan fræser man en stub?
 3. Hvordan tager man livet af et stort træ?
 4. Hvordan fjerner man rødder fra buske?
 5. Kan man dræbe et træ med kobbersøm?
 6. Hvordan graver man en busk op?
 7. Hvordan slår man en rod ihjel?
 8. Kan en havefræser fjerne rødder?

Hvordan fjerner man roden fra et træ?

Sådan gør du:
 1. Fjern jorden rundt om træstubben.
 2. Skær træstubben af ca. 10 cm under jordoverfladen med sav eller motorsav. ...
 3. Pak træstubben ind i sort plastik og læg jord ovenpå, så plastikken omslutter den. Når træstubben er dækket af plastik, kommer der ingen rodskud, og stubben vil rådne væk i løbet af 1-3 år.
29. mar. 2020

Hvordan fræser man en stub?

Stubfræsning foretages ved at bruge en stubfræser der vel nærmeste er på en størrelse med en lille havetraktor. Stubfræseren fræser omkring 30-40 cm. under terræn, så den øverste del af træstubben fræses i stykker. Ved en stubfræsning vil fræseren raspe træstubben, så der skabes små stykker flis.

Hvordan tager man livet af et stort træ?

Vær opmærksom på at når træet er dødt,vil grenene falde ned efterhånden og det kan knække der hvor du har ringet det. Vandgran kan være svære at få alt barken af,da det er meget ujævn furet på langs. Det skal være væk i hele bæltet, for at det ikke skal trække saft op. Op til 3 år er normalt indet stopper væksten.

Hvordan fjerner man rødder fra buske?

Fræs stubbe, buske, hække og bambus Stubfræseren kan smadre alle slags rødder og er derfor ikke kun god til træstubbe. Den er også ideel til at fjerne store rødder fra buske, hække og bambus. Og når du har fræset et område, kan du blot fylde hullerne op med jord eller grus.

Kan man dræbe et træ med kobbersøm?

Du kan nemlig ikke få hverken et træ eller en trærod til at gå ud ved at slå kobbersøm i det. Kobber er et mikronæringsstof, som træet naturligt har behov for i små doser.

Hvordan graver man en busk op?

Er der tale om små træer og buske, kan det blive nødvendigt at kappe rødderne over med en økse eller en gammel sav. Grav hele vejen rundt, og stik herefter spanden ind under klumpen, så de underliggende rødder også bliver frigjort.

Hvordan slår man en rod ihjel?

10 centimeter under jordoverfladen med en sav eller motorsav. Pak den tilbageværende del af stubben ind i sort plastik og dæk træstubben til med jord, så plastikken omslutter stubben helt. Når stubben er dækket af plastik, kommer der ingen rodskud, og den vil rådne i løbet af 1-3 år.

Kan en havefræser fjerne rødder?

En rodfræser fjerner rødder og træstød i jorden og muliggør planering og såning med græs/afgrøder, bebyggelse/anlæg og pløjning dyrkning med konventionelle markmaskiner. Den normale arbejdsdybde for en rodfræser er 3o cm, men der kan arbejdes i dybe fra 15-50 cm.