Table of Contents:

  1. Kan man Rullespartle på tapet?
  2. Hvordan bruges Rullespartel?
  3. Hvordan får man en glasvæv væg glat?
  4. Hvordan bruger man et pudsebræt?
  5. Kan man male direkte på spartelmasse?

Kan man Rullespartle på tapet?

Du kan i princippet spartle på en hvilken som helst overflade, bare den er bæredygtig. Det vil sige, at den skal sidde ordentlig fast. Derfor kan du godt spartle på tapet og glasvæv, men du skal sikre dig, at det ikke hænger løst. Hvis tapetet sidder løst, skal du fjerne det først.

Hvordan bruges Rullespartel?

Brug store bevægelser og pas på bratte overgange, selvom rullespartel er nemmere at glatte ud. Nu skal den glattes ud, din spartelmasse, og her skal du have fingrene i din brede spartel. Sørg for, at redskaberne er helt rene, så gamle rester ikke trækker striber rundt i din fine væg.

Hvordan får man en glasvæv væg glat?

3 alternativer til at fjerne glasvæv Metoderne er at spartle væggen og lægge filt på, lime et tykt specialtapet ovenpå glasvævet eller skjule glasvævet med multipuds.

Hvordan bruger man et pudsebræt?

Sørg for, at pudsen er forholdsvis fast, og arbejd i rolige bevægelser uden at trykke for meget på pudsebrættet. Ved at arbejde indefra og ud på begge sider får du et flot, skarpt hjørne. Hvis du kører den modsatte vej, risikerer du at brække hjørnet. Det inderste lag, også kaldet udkastet, bryder med de gængse regler.

Kan man male direkte på spartelmasse?

Når spartelmassen er tør, skal væggen slibes let så den fremstår jævn og glat. Fjern slibestøv med en blød kost eller en klud inde du begynder at male. Inden du begynder at male dine vægge er det en god idé at fuge med en akrylfuge langs paneler, karme og hvis nødvendigt langs loftet.