Table of Contents:

  1. Kan ler genbruges?
  2. Er keramik og stentøj det samme?
  3. Kan man brænde ler i en brændeovn?
  4. Kan Dekorationsler brændes?
  5. Hvor lang tid skal Fimo ler være i ovnen?
  6. Hvordan bager man Fimo ler?

Kan ler genbruges?

Lerjord kan afleveres ved “Jord” på genbrugspladsen. Er der tale om dekorationsler, kan du læse om dine muligheder her. Dekorationsler skal afleveres på genbrugspladsen uanset om det er hærdet eller ej. Er dekorationspynt af plast fjernet kan leret komme i ”Beton og uglaseret tegl”.

Er keramik og stentøj det samme?

Der er mange slags keramik: Raku, lertøj, stentøj, fajance og porcelæn. Forskellen på disse typer af keramik er dels leret og dels den temperatur, som glasuren brændes ved.

Kan man brænde ler i en brændeovn?

Leret kan efter tørring brændes i et åbent bål, en grube eller en ovn. Ved temperaturer mellem 3 grader fordamper vandet mellem lerkrystallerne. Når det udsættes for temperaturer over 500 grader nedbrydes lerkrystallerne og krystalvandet forsvinder.

Kan Dekorationsler brændes?

Små lerperler kan imidlertid brændes i bål uden at skulle tørre først, og så er det hele meget nemmere. De går sjældent i stykker under processen, og man kan bruge almindeligt dekorationsler. Man skal bruge en kagedåse af metal. Prik nogle huller i låget med et søm og en hammer.

Hvor lang tid skal Fimo ler være i ovnen?

Vask hænderne efter arbejde med Fimo-ler. Fimo Soft hærdes i ovn ved 110 °C i 10–30 minutter. Bemærk! Arbejdet bør udføres af en voksen.

Hvordan bager man Fimo ler?

Foran på pakken står der bageanvisning. Det anbefales at bage Fimoler ved 110 oC i 30 minutter, uanset om det er Fimo Kids, Fimo Soft, Fimo Effect eller Fimo Professional. Bager du det på højere grader, risikerer du at brænde dit ler og det kan få misfarvninger.