Table of Contents:

  1. Hvad er Bugvægsbrok?
  2. Kan man dø af lyskebrok?
  3. Hvor lang tid tager en brok operation?
  4. Hvor lang tid tager at blive rask efter en lyskebrok operation?
  5. Hvordan føles brok i lysken?
  6. Hvor lang tid tager en operation for lyskebrok?
  7. Hvor længe er man sygemeldt efter en brokoperation?
  8. Hvor meget må man løfte efter en brokoperation?

Hvad er Bugvægsbrok?

Brok er en udposning af bughulen gennem en åbning eller et svagt sted i bugvæggen. Brokket viser sig som en bule, når man står oprejst, hoster eller presser maven ud. Nogle gange kan brokket svie og give ubehag, før det bliver synligt. Efter længere tid kan brokket vokse og give tiltagende gener.

Kan man dø af lyskebrok?

Inkarceret brok Patienter med incarcereret brok vil oftest være meget syge, og tilstanden er akut og livstruende. Hvis et inkarcereret brok ikke opereres indenfor ganske få timer, vil der gå koldbrand i den afklemte tarm med risiko for død. Det er først og fremmest brok i lysken hos kvinder, som kan blive indeklemt.

Hvor lang tid tager en brok operation?

Ved operationen fjernes broksækken, og bagvæggen i området forstærkes for at forebygge, at der opstår et nyt brok. Dette kan enten gøres ved, at defekten i bagvæggen sys, eller ved at der indsættes et net af kunststof (en meche). Selve indgrebet varer ca. 1 time, men der går også tid med bedøvelse og opvågning.

Hvor lang tid tager at blive rask efter en lyskebrok operation?

Smerter efter operationen? De første dage efter indgrebet kan man have behov for moderate smertestillende midler. Efterhånden aftager smerterne, men man kan føle ubehag i flere uger. Omkring 5 % får generende kroniske smerter i lysken efter en operation for lyskebrok.

Hvordan føles brok i lysken?

Symptomer kan være et eller flere af flg: Bule i lysken, stikkende smerter, udstråling til pung og inderlår, forværring ved løft, fysisk arbejde og hoste. Klinisk findes ved objektiv undersøgelse en frembuling i lysken, der som regel lader sig let reponere i liggende stilling.

Hvor lang tid tager en operation for lyskebrok?

En kikkertoperation for lyskebrok foregår i fuld bedøvelse og tager ca. 1 time. Du kan oftest komme hjem 2-4 timer efter operationen.

Hvor længe er man sygemeldt efter en brokoperation?

Du skal forvente sygemelding i 2-10 dage efter operationen. Sportsaktiviteter og anden stor fysisk anstrengelse, skal undgås i de første 2-6 uger efter operationen.

Hvor meget må man løfte efter en brokoperation?

Du bevæge dig til smertegrænsen, men du skal undgå kontaktsport i de første 2-3 uger. Efter en åben operation, hvor der er foretaget et længere snit i huden, fraråder vi dog tunge løft i 4-6 uger, da der er en lille risiko for, at sårene kan springe op.