Table of Contents:

  1. Hvor mange penge kan man låne privat?
  2. Hvordan fungerer familielån?
  3. Er der skattepligt hvis man som ansat i en virksomhed kan optage et rentefrit personalelån?
  4. Hvem kan låne mig penge?
  5. Hvad koster det at få lavet et gældsbrev?

Hvor mange penge kan man låne privat?

Der gælder ikke nogen grænse for, hvor stort et familielån kan være, men hvis der er tale om millionlån, kan det ikke udelukkes, at SKAT – hvis de bliver opmærksomme på mellemværendet – vil stille spørgsmål til dette.

Hvordan fungerer familielån?

Et familielån er en type gældsbrev, hvor låntageren typisk enten betaler meget lave renter eller slet ingen renter for lånet. Grunden til, at det hedder et familielån er, at denne lånetype ofte anvendes til lån mellem familiemedlemmer eller blandt venner.

Er der skattepligt hvis man som ansat i en virksomhed kan optage et rentefrit personalelån?

Ydelse af et rentefrit lån har derfor i øjeblikket ingen skattemæssige konsekvenser for medarbejderen. Reglen gælder ikke for hovedaktionærer. Det vil nok være undtagelsen, at en arbejdsgiver kræver stiftelsesprovision – eller andre former for gebyrer – i forbindelse med etablering af et personalelån.

Hvem kan låne mig penge?

Det er ikke alle, som kan låne penge. For at blive godkendt til et lån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Derudover stiller de fleste långivere også krav til, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvad koster det at få lavet et gældsbrev?

Prisen for et gældsbrev er 1.750 kr. inkl. moms. Et gældsbrev skal ikke tinglyses, stemples eller lignende – det er blot at udfylde gældsbrevet og overføre lånebeløbet.