Table of Contents:

  1. Hvor længe skal laminatgulv afklimatisere?
  2. Hvorfor vælge trægulv?
  3. Hvorfor skal der være afstand mellem gulv og væg?
  4. Hvilken afstand skal der være mellem gulv og væg ved lægning af gulv i en stue af almindelig størrelse?
  5. Hvilken afstand skal gulvbrædderne have til vægge rør osv?

Hvor længe skal laminatgulv afklimatisere?

Lad laminatet akklimatisere sig Har du lige købt et laminatgulv og et undergulv? Lad laminatet akklimatisere sig i det rum, hvor det skal lægges, i mindst 48 timer. Det er bedst at lade emballagen være lukket. Sæt ikke brædderne oprejst mod en mur, men læg dem i stedet fladt.

Hvorfor vælge trægulv?

Træ er et naturligt materialer, og det betyder, at det “arbejder” – og det kan ses. Massive gulve udvider sig, når det er fugtigt og trækker sig sammen igen, når det bliver tørt. Vælger du et massivt trægulv, skal du altså acceptere, at der vil komme revner og sprækker i takt med, at årstiderne ændrer sig.

Hvorfor skal der være afstand mellem gulv og væg?

Svar: Et trægulv er levende, og det skal have plads til at arbejde. Derfor skal der også være luft mellem væggene og gulvet. Den afstand bliver dækket af en fodliste, så mellemrummet ikke kan ses.

Hvilken afstand skal der være mellem gulv og væg ved lægning af gulv i en stue af almindelig størrelse?

Men husk altid ca. 1 cm mellemrum mellem gulv og væg, da gulvet skal have plads til at give sig. Den anbefalede afstand kan variere med nogle millimeter afhængigt af typen.

Hvilken afstand skal gulvbrædderne have til vægge rør osv?

Du skal efterlade en bevægelsesfuge på mindst 1,5 mm pr. breddemeter gulv rundt i hele rummet, dog minimum 8-10 mm hele vejen rundt. Det samme gælder ved dørtrin, rør, trapper, søjler, pejs, stengulv osv.