Table of Contents:

  1. Kan DR opkræve licens bagud?
  2. Er det lovpligtigt at betale medielicens?
  3. Hvad koster licensen i 2022?
  4. Hvilken måned betaler man licens?
  5. Hvornår stopper licens betaling?
  6. Kan jeg slippe for at betale licens?
  7. Hvem skal ikke betale licens?
  8. Hvordan betales licens i 2022?
  9. Hvor meget betaler man i licens om året?

Kan DR opkræve licens bagud?

Hvis du har været en god borger og tilmeldt dig licens, men alligevel ikke betaler den, er DR Licens i sin gode ret til at opkræve den fra dig. Når du ikke betaler til tiden eller helt undlader det, bliver du pålagt rykkergebyrer.

Er det lovpligtigt at betale medielicens?

§ 1. Efter radio- og fjernsynslovens § 69, stk. 1, skal der betales medielicens for apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden. Medielicens opkræves af DR, DR Licens.

Hvad koster licensen i 2022?

I 2022 er licensen fuldt udfaset og public service (ikke kommerciel radio og tv-virksomhed) vil i stedet blive 100 procent finansieret over skatten gennem en reduktion af personfradraget.

Hvilken måned betaler man licens?

I 2018 blev det besluttet, at medielicensen skulle afskaffes i 2022 og at fremtidens public service finansieres gennem den almindelige skat ved reduktion af personfradraget.. Siden 2018 er licensen derfor løbende blevet sat ned, og nu falder den helt bort.

Hvornår stopper licens betaling?

Medielicensen er pr. 2022 helt udfaset i Danmark, og public service bliver nu i stedet finansieret via skatten.

Kan jeg slippe for at betale licens?

Næste år kan du kigge langt efter pejlevognen og girokort fra licenskontoret. Det er nemlig slut med at betale licens. Alle danskere slipper for at betale licens i 2022.

Hvem skal ikke betale licens?

Indtil 2022 var alle danskere over 18 år og med adgang til radio, tv og internet forpligtet til at betale medielicens. Dette er sidenhen afskaffet.

Hvordan betales licens i 2022?

Fra 1. januar 2022 betaler du til public service gennem din skat. Beløbet bliver reguleret automatisk, og du skal ikke foretage dig noget.

Hvor meget betaler man i licens om året?

Medielicensen (i folkemunde kaldt ”licens”) er en fast årlig betaling, som sikrer at medievirksomheder i Danmark kan udbyde såkaldt public service uafhængigt af underliggende kommercielle interesser og agendaer som fx økonomi og politik.