Table of Contents:

  1. Hvordan får man mindre fravær?
  2. Hvad gør jeg når mit barn ikke trives i skolen?
  3. Hvad er for meget fravær?
  4. Kan ikke nå ind til mit barn?
  5. Hvordan pjækker man fra idræt?

Hvordan får man mindre fravær?

Vær fleksibel i forhold til elevens livssituation. Børns og unges liv kan – ligesom voksnes – være krævende og belastende i perioder. Anerkend og respektér at elevens skoleliv blot er én (stor) del af elevens samlede hverdagsliv. Skolen skal gerne være 'et helle', hvor eleven har gode oplevelser og erfaringer.

Hvad gør jeg når mit barn ikke trives i skolen?

Hvis dit barn har det svært, er noget af det vigtigste, du kan gøre som forælder, at lytte til dit barn. Det kan være, at dit barn har svært ved at åbne op og fortælle, hvad der er galt. I så fald er det vigtigt at vise, at du er lyttende, forstående og kan hjælpe. Det kan være, at dit barn oplever mobning.

Hvad er for meget fravær?

Reglerne om fravær i folkeskolen skal være med til at sikre, at forældre sørger for, at deres barn kommer i skole. Reglerne betyder, at forældre kan miste børne- og ungeydelsen, hvis deres barn inden for et kvartal har ulovligt fravær på 15 procent eller derover.

Kan ikke nå ind til mit barn?

Sæt din grænse, så dit barn kan mærke dig. Når du oplever situationer med dit barn, som gang på gang ender med råb og skrig, hvor du ender med at tænke “Jeg kan ikke rumme mit barn”, så prøv at tænke tilbage på, hvad situationen egentlig startede med. Måske startede det måske med en grænse, der ikke blev sat helt godt.

Hvordan pjækker man fra idræt?

9) virker altid! Spis noget du ikke kan tåle, men der er et minus! du skal sikkert på tønden 3 gange i timen. 8) Tag noget læbestift eller farve, og derefter lav grønne eller røde prikker i hele hovedet.