Table of Contents:

  1. Hvad er en makro?
  2. Hvad er mikro og makro?
  3. Hvordan slår man makroer til?
  4. Hvad betyder mikro niveau?
  5. Hvordan er Makronæringsstoffer opbygget?
  6. Hvor findes makronæringsstoffer?

Hvad er en makro?

Makroer er en fællesbetegnelse for kulhydrater, fedt og protein. De er majoriteten af det mad vi spiser. De er groft sagt de komponenter der gør, at vores krop fungerer som den skal. Det er kroppens brændstof og byggestene.

Hvad er mikro og makro?

Mikroøkonomi er en gren inden for økonomi, der handler om individelle personer og forretninger, hvor makroøkonomi kigger på overordnede entiteter som lande og regeringer.

Hvordan slår man makroer til?

Aktivere makroer kun for den aktuelle session Klik på fanen Filer. Klik på Aktivér indhold i området Sikkerhedsadvarsel. Vælg Avancerede indstillinger.

Hvad betyder mikro niveau?

mikroniveau, og forhold på makroni- veau, der handler om tekstens struktur og genre samt elementer som tekstens kommunikationssituation, afsender- og modtagerforhold og andre mere kontek- stuelle forhold omkring teksten.

Hvordan er Makronæringsstoffer opbygget?

Fælles for alle makronæringsstoffer er, at de indeholder kulstofforbindelser, hvilket betyder, at de alle er organiske stoffer. Der er tre forskellige organiske stoffer, som er ekstremt vigtige for både mennesker og dyr. De tre stoffer er: Kulhydrat, Protein og fedtstoffer.

Hvor findes makronæringsstoffer?

Kulhydrat er sukkerstoffer, som findes på forskellig form i eksempelvis grøntsager, frugt, kager, slik, korn, brød, ris og pasta. Protein er hoved bestanddel i mange af de samme fødevarer som indeholder fedt – især kød og fisk, men det findes også i forholdsvis store mængder i bælgfrugter (bønner, kikærter og linser).