Table of Contents:

  1. Hvorfor går man ned på knæ når man frier?
  2. Hvilken ring giver man når man frier?
  3. Kan man fri uden en ring?
  4. Hvornår skal man giftes efter frieri?
  5. Hvor meget koster en ring?

Hvorfor går man ned på knæ når man frier?

Når det selve udførelsen af frieriet holder mænd på traditionerne. Tre ud af fire kommende gomme går ned på knæ, når de beder om kvindens hånd. Det er nu ikke altid nødvendigt, for kun halvdelen af kvinderne siger, at det er vigtigt, at han går ned på knæ.

Hvilken ring giver man når man frier?

Ifølge traditionen bør du have din forlovelsesring på din venstre ringfinger, fordi kærlighedens åre går fra hjertet og til venstre finger. Din højre hånd bruger du til at aflægge troskabsløfter med, hvilket betyder, at din vielsesring skal på denne hånd.

Kan man fri uden en ring?

1. At fri uden ring. Selvfølgelig kan det være sjovt og betænksomt at lade din partner være med til at vælge ring, da det trods alt er et smykke, man skal bæres resten af livet. Men samtidig betragtes det som en del af gestussen, at du personligt har valgt den ring, som du synes passer perfekt til din partner.

Hvornår skal man giftes efter frieri?

Oprindeligt var forlovelsen et tegn på, at man nu var kommende ægtefolk. Iflg. traditionen, skal brylluppet stå indenfor et år, efter forlovelsen. Det er dog mere reglen end undtagelsen, at mange par er forlovet i længere tid.

Hvor meget koster en ring?

En guld vielsesring kan koste fra 1700 kroner helt op til over 100.000 kroner. Det kommer helt an på hvor mange mandetimer, der går med forarbejdningen af ringen, hvor mange gram guld der går til ringen og om der evt. skal isættes diamanter/brillianter i ringen.