Table of Contents:

  1. Hvordan tager man ladestik ud?
  2. Hvor meget lader en Mormorlader med?
  3. Kan man nøjes med Mormorlader?
  4. Hvor længe må man lade med Mormorlader?
  5. Hvor mange ampere lader en bil med?
  6. Hvad er en Ladebrik?
  7. Kan man lade hos Eon uden abonnement?
  8. Hvilke elbiler kan Lynlade?
  9. Kan man lade en elbil fra en stikkontakt?

Hvordan tager man ladestik ud?

Der er to forskellige typer af stik til opladning. Sæt stikket i, lad op, frigør stikket, og tag det ud. Så nemt er det at lade din elbil op. De senere år er to typer ladestik blevet standard i Europa.

Hvor meget lader en Mormorlader med?

Tabel 1: Sammenhængen mellem effekt og opladningstid.
Stikkontakt og mormorladerCEE 3fase 32A Fast installation (rød industristik)
Effekt2,3 kW22 kW
Ladehastighed i km/h5 - 10 km/hca. 120 km/h
Ladetid ved 22 kWh batteri10 - 15 timer1 - 1,5 timer
Ladetid ved 85 kWh batterica. 30 timerca. 3,5 timer

Kan man nøjes med Mormorlader?

Når du skal oplade din elbil, mens du er på besøg hos andre, kan det være fristende at sætte elbilens nødlader – også kendt som mormorladeren - til den nærmeste stikkontakt. Men det er ikke i alle tilfælde, at den lokale elinstallation kan klare opgaven.

Hvor længe må man lade med Mormorlader?

Man kan godt lade lovligt på en eksisterende installation, men reglerne er, at hvis din mormorlader trækker mere end 6 ampere, så må man max. lade i to timer. Der findes mormorladere, der lader med over 6 ampere.

Hvor mange ampere lader en bil med?

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen bør opladning af elbil eller plugin-hybrid ved anvendelse af nødlader i kombination med en almindelig stikkontakt ikke ske med en strømstyrke, som er højere end 6 ampere i mere end 2 timer. Det mest sikre er at lade med 6 ampere i så kort tid som muligt.

Hvad er en Ladebrik?

Men man kører ikke bare lige ind på en hvilken som helst ladestation med en elbil. For man skal nemlig have en ladebrik, hvis man ønsker at sætte gang i opladningen. Ladebrikker er typisk et lille kort eller en brik, som minder om den brik, man bruger til alarmsystemet på arbejdspladsen eller derhjemme.

Kan man lade hos Eon uden abonnement?

Der er desuden forsat åben adgang til ladestandere, hvilket vil sige, at man ikke behøver være i et kundeforhold eller have abonnement for at benytte E. ONs ladenetværk. Man kan betale ad hoc med sit kreditkort via E. ONs app.

Hvilke elbiler kan Lynlade?

Den nyligt opdaterede BMW i3S og den nye Hyundai Kona Electric lader med 50 kW, som var standarden for få år siden – Audi og Tesla lader med væsentligt højere effekt. Hvis du vil lade hurtigst muligt, er det Audi, der løber med sejren.

Kan man lade en elbil fra en stikkontakt?

Opladning af el-biler i boliger kan foretages med et Mode-2-kabel, som tilsluttes en almindelig stikkontakt i boligen. Denne opladningsform kaldes ofte ”mormorladning,” da der ikke findes et dedikeret stik til opladning.