Table of Contents:

  1. Er der gebyr på dankort?
  2. Hvor kan man ikke bruge dankort?
  3. Hvad er betalingsoplysninger?
  4. Hvornår forsvinder en reservation?
  5. Er pengene trukket hvis de er reserveret?
  6. Hvad sker der når en reservation udløber?

Er der gebyr på dankort?

Gebyrer ved betaling med betalingskort Forretninger i Danmark og EU må ikke opkræve gebyr for din betaling med Dankort, Visa/Dankort, Visakort, MasterCard og andre almindelige betalingskort, som er udstedt i EU. Forbuddet gælder både for fysiske butikker og webshops. Firmakort er undtaget fra forbuddet.

Hvor kan man ikke bruge dankort?

Du kan ikke bruge dit almindelige Dankort, når du er i udlandet – f. eks. på en rejse eller ferie. Her får du brug for enten et helt andet kort, eller du kan vælge at få et VISA/Dankort til at begynde med.

Hvad er betalingsoplysninger?

Betalingsoplysninger er personhenførbare oplysninger om, hvor en betaler har anvendt en betalingstjeneste, hvilken form for betalingstjeneste, der er anvendt (kreditkort), og hvad der blev købt med betalingstjenesten.

Hvornår forsvinder en reservation?

En reservation bliver slettet, når beløbet er bogført på din konto. Vil du gerne have reservationen slettet inden, fordi du fx har returneret din vare, skal det ske via den pågældende forretning.

Er pengene trukket hvis de er reserveret?

Hvis en transaktion annulleres eller afbrydes, kan pengene stadig være reserveret på kundens konto i nogle få dage. En reservation betyder ikke at pengene hæves på kontoen. De blev reserverede af banken på købstidspunktet for at sikre, at der var tilstrækkeligt med midler til at gennemføre betalingen.

Hvad sker der når en reservation udløber?

En reservation bliver slettet, når beløbet er bogført på din konto. Vil du gerne have reservationen slettet inden, fordi du fx har returneret din vare, skal det ske via den pågældende forretning. Kontakt derfor altid firmaet, og bed dem om at annullere købet og slette reservationen.