Table of Contents:

  1. Hvor sidder luftfilter på en bil?
  2. Hvad gør luftfilter på scooter?
  3. Hvor ofte skifter man luftfilter?
  4. Hvad gør powerfilter?
  5. Hvad gør en membran på en scooter?

Hvor sidder luftfilter på en bil?

Fakta: På de fleste biler sidder luftfilteret i et plastikhus i toppen af motorrummet. Der er dog nogle biler, hvor luftfilterkassen sidder ovenpå indsugningen. Luftfiltret renser luften inden den kommer ind i motoren.

Hvad gør luftfilter på scooter?

Luftfilteret er en vigtig komponent i din motor. Som navnet antyder filtreres luften, når det passerer igennem luftfilteret, hvorpå det ryger igennem karburatoren.

Hvor ofte skifter man luftfilter?

Hvornår og hvor ofte skal luftfilteret skiftes? Du finder typisk intervallet for udskiftning af luftfilteret i din bils servicehæfte. Normalvis er det cirka hvert andet år eller mellem 30.000 og 40.000 kilometer.

Hvad gør powerfilter?

Hvorfor vælge et powerfilter? Som nævnt ovenfor får du et mere frit indtag af luft med et powerfilter. Dette er en fordel, når man monterer stærkere motordele, som kræver en større mængde af benzin, og derved også mere luft til blandingen.

Hvad gør en membran på en scooter?

Membran ventilen forbedre drejningsmomentet/trækkraften, i og med, at gashastigheden er relativ lav ved lave omdrejninger og membran bladene derved lukker af for indsugningen -hvis der ikke er tilstrækkelig med vacum og forhindre også tilbageslag af benzin i karburatoren og dermed forbedre bedre benzin økonomien.