Table of Contents:

  1. Er buer lovlige?
  2. Hvor må man skyde med bue?
  3. Hvor langt kan en bue skyde?
  4. Er en bue et skydevåben?
  5. Hvad er en flitsbue?
  6. Hvorfor laver baby flitsbue?

Er buer lovlige?

Kræver bestået buejagtprøve Det kræver ikke nogen tilladelse at købe en bue, og der er ingen krav til opbevaring af den. Men før man må anvende en bue til jagt, skal man bestå en buejagtprøve.

Hvor må man skyde med bue?

I princippet, så du skyde med bue, samme steder, som med 4,5mm luftgevær. Men da buer ikke er reguleret, af våbenloven, kan de anvendes endnu friere, end et luftgevær.

Hvor langt kan en bue skyde?

Compoundbue kan skyde pilene op til ca. 500-600 m (verdensrekord 1800 m). Man må dog aldrig teste dette, uanset buetype, da ingen baner i Danmark er godkendt til det og man ved aldrig hvor pilen flyver hen!! Det er meget vigtigt at have respekt for hvor kraftig en compoundbue (eller hvilken som helst bue) egentligt er!

Er en bue et skydevåben?

En bue er et skydevåben, hvormed der kan affyres pile. Våbnet har været kendt siden oldtiden og er kendt i langt de fleste kulturer. Bueskydning er kunsten at skyde med bue og færdigheder i at anvende den.

Hvad er en flitsbue?

d. s.; fra ty. flitzbogen, hvis første led er fr. flèche, pil) en slags armbrøst; nu især: bue (I. 2) (brugt som legetøj).

Hvorfor laver baby flitsbue?

Spændinger i kroppen En af de største årsager til flitsbuen. Kan være spændinger. Hvis en baby har spændinger fx i musklerne eller leddene i rygsøjlen omkring brystryggen, vil baby helt naturligt bøje bagover (lave flitsbuen) for at forsøge at smertelindre sig selv, da bevægelse virker smertelindrende i kroppen.