Table of Contents:

 1. Kan man få nyt cprnummer?
 2. Kan man misbruge et CPR-nummer?
 3. Hvad kan hackere bruge CPR-nummer til?
 4. Hvordan skifter man CPR?
 5. Hvordan skriver man sit CPR nr?
 6. Kan politiet kræve CPR-nummer?
 7. Er CPR-nummer personfølsomme oplysninger?
 8. Er CPR nummer personfølsomme oplysninger?
 9. Hvem har adgang til CPR registret?
 10. Hvordan skifter man juridisk køn?
 11. Hvordan ændre man sit køn?
 12. Hvad kan man søge på et CPR-nummer?

Kan man få nyt cprnummer?

Du kan få et nyt personnummer, hvis der er fejl i dit nuværende personnummer eller i særlige tilfælde, hvor personnummeret indgår i misbrug af din identitet. Fra den 1. september 2014 har transkønnede tillige mulighed for at tildelt et nyt personnummer, se nedenfor.

Kan man misbruge et CPR-nummer?

Det er imidlertid svært at misbruge CPR-nr. til at købe varer eller oprette lån på nettet. Men hvis man mister eller får stjålet sin pung med identitetspapirer som fx kørekort og sundhedskort, kan de sammen misbruges til at foretage kreditkøb i nogle butikker.

Hvad kan hackere bruge CPR-nummer til?

bruges til at;
 • Bestille varer over nettet med fakturabetaling, så regningen sendes til dig og pakken til tyven.
 • Købe mobiltelefoner og oprette mobilabonnementer.
 • Ansøge om kviklån.
 • Oprette et kreditkort i dit navn.
 • Bestille receptpligtig medicin i dit navn.

Hvordan skifter man CPR?

Tildeling af nyt personnummer er betinget af, at den pågældende afgiver en skriftlig erklæring om, at ønsket om nyt personnummer er begrundet i en oplevelse af at tilhøre det andet køn, og at den pågældende efter en refleksionsperiode på 6 måneder fra ansøgningstidspunktet skriftligt bekræfter sin ansøgning.

Hvordan skriver man sit CPR nr?

Et personnummer består af ti cifre hvor de første seks angiver en fødselsdato og de næste fire angiver et løbenummer, altså et nummer som forøges løbende med udstedelsen af nye personnumre. Det kan skrives med eller uden bindestreg efter de første seks cifre.

Kan politiet kræve CPR-nummer?

Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v. Selvom det er op til dig, hvorvidt du udtaler dig til politiet eller ej, så har du samtidig krav på at blive på hørt. Du har altså ret til at udtale dig om sagen og de oplysninger, som indgår i sagen.

Er CPR-nummer personfølsomme oplysninger?

CPR-numre er ikke følsomme oplysninger ifølge GDPR. CPR-nummeret er en dansk konstruktion. Det er et dansk identifikationsnummer. Det bør dog behandles som følsomme oplysninger efter persondataforordningen.

Er CPR nummer personfølsomme oplysninger?

CPR-numre er ikke følsomme oplysninger ifølge GDPR. CPR-nummeret er en dansk konstruktion. Det er et dansk identifikationsnummer. Det bør dog behandles som følsomme oplysninger efter persondataforordningen.

Hvem har adgang til CPR registret?

Hvem har adgang til oplysninger fra CPR? En række af de oplysninger, som er registreret i CPR, kan både private og virksomheder få adgang til. Der er tale om de samme oplysninger, som enhver person kan få oplyst om en anden person ved henvendelse til en kommune, fx navn og adresse.

Hvordan skifter man juridisk køn?

Juridisk kønsskifte (transkønnede)
 1. Download vejledning til "Ansøgning om nyt personnummer begrundet i en oplevelse af at tilhøre det andet køn.pdf" her.
 2. Download "Ansøgning til juridisk kønsskifte.doc" her.
 3. Download "Bekræftelse af tidligere indsendte ansøgning.doc" her.

Hvordan ændre man sit køn?

Det juridiske kønsskifte Det er muligt for voksne over 18 år at foretage juridisk kønsskifte ved at sende en ansøgning til cpr. registret. Efter ansøgningen skal man have en refleksionsperiode på 6 måneder, hvorefter man skal bekræfte ansøgningen.

Hvad kan man søge på et CPR-nummer?

På Mit Overblik på borger.dk kan du give andre en digital fuldmagt, så de kan se din CPR registerindsigt. Hvis du har del i forældremyndigheden over et barn, kan du henvende dig til CPR-kontoret og bede om at få tilsendt en registerindsigt på barnet.