Table of Contents:

  1. Hvor lang tid gælder sundhedskortet?
  2. Hvordan bestiller jeg nyt sygesikringskort til dit barn?
  3. Hvornår udløber det blå sygesikringskort?
  4. Hvordan fornyer man sit blå sygesikringskort?
  5. Hvornår kom Sundhedskortet?
  6. Hvornår får man nyt sundhedskort?

Hvor lang tid gælder sundhedskortet?

Hvor længe er et sundhedskort gyldigt? Dit sundhedskort er gyldigt, så længe du har folkeregister-adresse i Danmark, og oplysningerne på kortet ikke ændrer sig (fx navn, adresse, læge).

Hvordan bestiller jeg nyt sygesikringskort til dit barn?

Hvis dit barn er under 15 år, skal du bestille og betale nyt sundhedskort via digital selvbetjening med dit NemID/MitID. Sundhedskortet er gratis, når: Barnet skal have sundhedskort for første gang. Barnets læge lukker, overdrager sin praksis til anden læge eller flytter sin praksis.

Hvornår udløber det blå sygesikringskort?

Kortet er gratis og er gyldigt i op til fem år. Hvis du skal bruge kortet til andet end ferie eller bor i udlandet kan gyldigheden være kortere. Det er vigtigt, at dit blå EU-sygesikringskort er gyldigt i hele den periode, du opholder dig i udlandet.

Hvordan fornyer man sit blå sygesikringskort?

Det blå kort er gratis, og du kan forny det på borger.dk.

Hvornår kom Sundhedskortet?

Regeringens finanslovsforslag for 2012 fra den 3. november 2011 lægger op til at det gule sygesikringsbevis ikke længere kan bruges på udlandsrejser, og de nye krav om blåt sygesikringskort træder i kraft fra 1. august 2014..

Hvornår får man nyt sundhedskort?

Kortet er gratis ved flytning - og ved navneskift, hvis navneskiftet sker på grund af ægteskab. Hvis du mister dit sundhedskort, skal du betale for et nyt kort. Du vil modtage kortet i løbet af 14 dage. Du kan også bestille et sundhedskort til dit hjemmeboende barn, indtil det fylder 18 år.