Table of Contents:

  1. Hvor lang tid tager spartelmasse om at tørre?
  2. Hvor længe skal Letspartel tørre?
  3. Hvor længe skal puds tørre før spartel?
  4. Er fuldspartling nødvendig?
  5. Kan man male direkte på en pudset væg?

Hvor lang tid tager spartelmasse om at tørre?

Fylder du et 2 cm dybt hul med hurtigtørrende spartelmasse, er en tørretid på 30 minutter ofte rigeligt. Spartler du derimod overgangene mellem to gipsplader med en gipsspartelmasse, bør det tørre natten over, inden du begynder at slibe overfladen.

Hvor længe skal Letspartel tørre?

Hvor længe sandspartel tager om at tørre vil afhænge af, hvor tykke lag det har været nødvendigt at påføre, før væggen er pæn og jævn. I Linoliebutikken er det vores erfaring, at det som udgangspunkt tager 24 timer om at tørre.

Hvor længe skal puds tørre før spartel?

Et tyndt lag sandspartelmasse (Medium) trækkes på med en bred stålspartel og i store, bløde sving, så man undgår, at spartlen laver riller og kanter i spartelmassen. Når væggen er dækket med spartelmasse, skal den tørre 1-2 døgn. Når væggen er helt tør, slibes og afstøves væggen igen.

Er fuldspartling nødvendig?

Fuldspartling giver det flotteste resultat, fordi du så er sikker på at få helt jævne og glatte vægge. Selvom der er sat nye vægge eller gips plader op, vil en fuldspartling skjule alle samlinger og give en mere holdbar væg. En korrekt spartlet væg er også nemmere at male eller tapetsere efterfølgende.

Kan man male direkte på en pudset væg?

Når du står med en nypudset væg, er det vigtigt, at væggen bliver behandlet med grunder. Grunderen søger for optimal vedhæftning af maling, og giver overfladen en ensartet sugeevne.