Table of Contents:

 1. Hvordan bøjes øre?
 2. Hvad betyder øre?
 3. Hvad betyder det at få ørene i maskinen?
 4. Hvad betyder at lytte med et halvt øre?
 5. Hvordan slipper man af med propper i ørene?
 6. Kan ikke udligne tryk i det ene øre?
 7. Hvorfor hedder det kroner og ører?
 8. Hvornår forsvandt 1 øre?
 9. Hvad betyder det at tage skeen i den anden hånd?
 10. Hvad betyder det at have lange ører?
 11. Hvad betyder røde øre?
 12. Hvad betyder at stjæle med arme og ben?
 13. Hvordan får man propper ud af ørene efter flyvetur?
 14. Kan man selv fjerne prop i øret?
 15. Hvordan kommer jeg af med propper i ørerne?

Hvordan bøjes øre?

Øre man lytter med er nemmest. Der skal endelsen -r på i flertal: ører. Til gengæld er det valgfrit om man vil tage r-endelsen med i bestemt form, hvor det både er tilladt at skrive ørene og ørerne.

Hvad betyder øre?

Et øre eller ør betegner en lav sandet eller gruset strandbred, som stikker frem i søen eller rager op over den. Øre som betegnelsen for et fremspringende kystlandskab (som halvø eller odde) forekommer ofte i danske stednavne som for- eller efterled.

Hvad betyder det at få ørene i maskinen?

De ører der sidder monteret på hovedet til at opfange lyde med – og som i øvrigt ikke kan bruges i denne sammenhæng, idet øre og ører lyder helt ens – har til gengæld -r på i flertal. Det er dem man i overført forstand får ”i maskinen” når man får tæsk, herunder tæsk i overført forstand, fx sønderlemmende kritik.

Hvad betyder at lytte med et halvt øre?

talemåde bruges for at udtrykke forbavselse over at nogen kan sige eller fortælle om noget så mærkeligt, vanvittigt, sladderagtigt el. lign. Henriks moster hørte kun efter med et halvt øre.

Hvordan slipper man af med propper i ørene?

Hvis der har dannet sig meget voks, kan du forsøge at dryppe lidt madolie eller babyolie i øregangen. Læg dig på siden og hæld nogle få dråber ind i øregangen. Bliv så liggende på siden i nogle minutter. Dette blødgør vokset, så det kommer ud i løbet af de nærmeste timer eller dage.

Kan ikke udligne tryk i det ene øre?

Hvis du har nedsat evne til at udligne trykændringer, kan det føre til et undertryk i mellemøret og hørenedsættelse, når trykket i omgivelserne stiger. I svære tilfælde kan trommehinden sprænge, og der kan opstå en revne i det runde vindue, der fører ind til det indre øre. Det medfører svimmelhed og høretab.

Hvorfor hedder det kroner og ører?

En krone var altså oprindeligt en hæderskrans, men det er egentlig det samme ord som en (konge)krone, som mønten så er opkaldt efter. Ordet øre anses også for at komme fra latin, nemlig "aureus", der betyder gylden, og man kender også til en romersk guldmønt af samme navn.

Hvornår forsvandt 1 øre?

Det er ikke første gang, mens vi har haft kronen som møntfod, at en mønt udgår. I 1942 udgik den såkaldte 1/2 krone, mens 1- og 2-øren blev erklæret ugyldig i 1973. Senest forsvandt 5- og 10-øren i 1989 som betalingsmiddel, og nu er turen så kommet til 25-øren.

Hvad betyder det at tage skeen i den anden hånd?

overført ændre fremgangsmåde, taktik eller adfærd (fordi den tidligere anvendte er uønsket, har vist sig uheldig e.l.) Nu er tiden inde, hvor du bør tage skeen i den anden hånd, og leve i overensstemmelse med dine ønsker UdeHjem1986.

Hvad betyder det at have lange ører?

Have Lange ører betyder omtrent det samme som Aflytte.

Hvad betyder røde øre?

Flushing er en tilstand, hvor man i huden, typisk i ansigtet, oplever, at blodkarrene udvider sig og medfører rødme af huden og varmefornemmelse. Årsagen til dette fænomen kendes ikke, og der er derfor heller ikke nogen egentlig behandling.

Hvad betyder at stjæle med arme og ben?

Når vi siger, at vi stjæler med arme og ben, så mener vi, at vi ikke nødvendigvis behøver at opfinde den dybe tallerken.

Hvordan får man propper ud af ørene efter flyvetur?

Hvad gør man, hvis man stadig har en prop i øret efter flyvning?
 1. Læg hovedet ned mod den ene skulder.
 2. Brug tommel- og pegefinger til at lukke næseborerne.
 3. Pust ud af næsen, ligesom hvis du skulle pudse næse.
 4. Gentag ved at lægge hovedet mod den modsatte skulder.
18. jun. 2019

Kan man selv fjerne prop i øret?

Hvordan fjerner man en prop af voks i øret? Hvis der har dannet sig meget voks, kan du forsøge at dryppe lidt madolie eller babyolie i øregangen. Læg dig på siden og hæld nogle få dråber ind i øregangen. Bliv så liggende på siden i nogle minutter.

Hvordan kommer jeg af med propper i ørerne?

Prøv med almindeligt postevand eller med en saltvandsopløsning (med en teske salt til én deciliter vand). Vandet skal helst have en temperatur på 37 grader – ligesom din kropstemperatur. Du kan få en øre-skyller på apoteket, som du kan skylle dine ører med for at få proppen i øret opløst.