Table of Contents:

 1. Hvad er kasseafstemning?
 2. Hvordan afstemmer man banken?
 3. Hvordan afstemmer jeg i Dinero?
 4. Hvad er en kassedifference?
 5. Hvornår skal man have et kasseapparat?
 6. Hvordan opstilles et regnskab?
 7. Hvad er forskellen på bogføring og regnskab?
 8. Hvad skal bogføring indeholde?
 9. Hvordan afstemmer man en konto?
 10. Hvad er smart bank?
 11. Hvordan bruger jeg Dinero?
 12. Hvad betyder det når man laver et Finansbilag?
 13. Hvordan laver man et reaktionsskema?

Hvad er kasseafstemning?

Når du laver en kasseafstemning, kontrollerer du, om det, der ligger i kassen, stemmer med det salg, du har registreret på dit kasseapparat.

Hvordan afstemmer man banken?

Hvordan laver man bankafstemning Når man laver bankafstemning, så gøres det ved at man på den ene side har alle virksomhedens bogførte indtægter og udgifter, også kaldet kassekladden. Mens man på den anden side har alle virksomhedens kontoudtog fra banken.

Hvordan afstemmer jeg i Dinero?

Du kan sagtens matche og afstemme flere konti i Dinero, hvis du har flere bankkonti du bruger til virksomheden. Du skal bare klikke på “Mine bankforbindelser” under Bank -> Bankafstemning. Husk i øvrigt at få oprettet ekstra beholdninger til dine ekstra konti, hvis du ikke allerede har gjort det.

Hvad er en kassedifference?

Der kan opstå en kassedifference, når der er forskel på indbetalinger og udbetalinger ved kasseopgørelsen. Sagt på en anden måde, en kassedifference er forskellen mellem den optalte og bogførte kassebeholdning.

Hvornår skal man have et kasseapparat?

Fra 2024 skal restauranter, cafeer, pizzariaer og kiosker anskaffe sig digitale kasseapparater, hvis de ikke allerede har det. Det mener samtlige partier i Folketinget, og målet er, at virksomhederne betaler korrekt skat og moms.

Hvordan opstilles et regnskab?

Dit regnskab består af to dele; en resultatopgørelse og en balance. Resultatopgørelsen er den del af dit regnskab, der viser din omsætning og dine omkostninger for en given periode. Balancen i dit regnskab giver dig et overblik over din virksomheds økonomiske situation. Den indeholder altid aktiver og passiver.

Hvad er forskellen på bogføring og regnskab?

Hvad er et årsregnskab De tal der står i årsregnskabet kommer fra den bogføring som virksomheden er forpligtet til at udarbejde. For de fleste små virksomheder, består bogføringen af de salgsfakturaer der sendes til kunderne for udført arbejde og de udgifter som virksomheden har.

Hvad skal bogføring indeholde?

 • De to grundelementer i dit regnskab. Dit regnskab består af to dele; en resultatopgørelse og en balance. ...
 • Dobbelt bogføring - også kaldet det dobbelte bogholderi. ...
 • Debet og kredit. ...
 • Transaktioner. ...
 • Bilagsnummerering. ...
 • Bilag. ...
 • Kontoplan. ...
 • Moms.

Hvordan afstemmer man en konto?

Bankafstemning er en af de vigtigste afstemninger, så det, du løbende bogfører på din bankkonto, stemmer overens med de hævninger og indbetalinger, der reelt har været. Måden at få afstemt bankkontoen på er ved at have et kontoudtog fra din bank og holde det op i mod bankkontoen, der er bogført på.

Hvad er smart bank?

Med Smart Bank kan du automatisere din bankafstemning og få et godt overblik over dine bank- og regnskabsposter i e-conomic. Du kan nemt importere dine bankposter til regnskabet ved at hente en CSV-fil fra din bank.

Hvordan bruger jeg Dinero?

Bilagsarkivet er en funktion til alle Dinero Pro-brugere, der gør det muligt at uploade ét eller flere bilag af gangen til et samlet bilagsarkiv. Det betyder, at du i programmet får et bedre overblik over dine kvitteringer og lynhurtigt kan vælge og bogføre dem fra dit regnskab.

Hvad betyder det når man laver et Finansbilag?

Et finansbilag er en postering som du kan gøre brug af, når bilaget ikke et almindeligt købsbilag, som eksempelvis en betaling fra en kunde eller betaling til en leverandør.

Hvordan laver man et reaktionsskema?

Sagt med ord står der her: Et glukosemolekyle går sammen med seks oxygenmolekyler og danner seks kuldioxidmolekyler og seks vandmolekyler. Stofferne på venstre side af pilen kaldes reaktanter, mens stofferne på højre side kaldes produkter. Det viste reaktionsskema er afstemt.