Table of Contents:

 1. Hvad gør man hvis gulvvarmen ikke virker?
 2. Kan man reparere gulvvarme?
 3. Hvordan virker gulvvarme styring?
 4. Kan ikke få varme i gulvet?
 5. Hvordan udlufter man gulvvarme ud?
 6. Hvorfor virker min radiator ikke?
 7. Hvordan tænder man for gulvvarmen?
 8. Hvordan opdager man utæt gulvvarme?
 9. Kan man lappe et PEX rør?

Hvad gør man hvis gulvvarmen ikke virker?

LØSNING: Forsøg at motionere rotoren inde i pumpen med en skruetrækker gennem det lille hul på fronten. Virker det ikke, skruer du frontdækslet af og motionerer rotoren manuelt. Det vil i langt de fleste tilfælde løse problemet.

Kan man reparere gulvvarme?

Reparation af utæt gulvvarme skal udføres af en professionel Reparation af utæt gulvvarme er ikke noget du, som privat boligejer, lige selv ordner. Det kræver en professionel. Alt efter lækageskadens alvorlighed og dermed omfanget af skadesudbedringen, kan du risikere at skulle bryde hele gulvet op.

Hvordan virker gulvvarme styring?

Gulvvarme styres manuelt med en termostat, præcis som radiatorer. Men da gulvet først skal opvarmes eller afkøles, er reguleringen mere træg end med radiatorer. Det tager med andre ord længere tid at opvarme eller afkøle et rum med gulvvarme end med radiatorer - især hvis slangerne ligger støbt ind i beton.

Kan ikke få varme i gulvet?

Man kan dog i visse tilfælde selv gulvvarmen til at fungere igen, ved at motionere rotoren i pumpen ved hjælp af en skruetrækker gennem det lille hul forrest på pumpen. Men det kan stadig ikke anbefales at slukke helt for gulvvarmen i længere perioder. Skru hellere ned for det og hold det på minimalt blus.

Hvordan udlufter man gulvvarme ud?

Gulvvarmen har du ikke mulighed for at udlufte, som du kan med radiatorerne, da det er et lukket kredsløb. Men det betyder ikke, at der ikke kan dannes luft i systemet. Dog har du mulighed for at afhjælpe det ved at skrue anlægget op på max. i 5 min.

Hvorfor virker min radiator ikke?

Radiatoren virker ikke Hvis din radiator forbliver kold og ikke vil varme, selvom du har tændt for varmen og skruet op for termostaten på radiatoren, så skyldes det oftest én eller flere af tre ting: Ventilnålen sidder fast. Pakdåsen er for gammel. Der er for meget luft i radiatoren.

Hvordan tænder man for gulvvarmen?

For gulvvarmen anbefales, at skrue rumtermostaten op på 17-18 grader, når aftenerne begynder at blive kolde i sensommeren. Når temperaturen senere falder i dagtimerne også, kan rumtermostaten indstilles til den temperatur, man ønsker i vinterperioden.

Hvordan opdager man utæt gulvvarme?

Tegn på utætheder
 1. Afskalning af maling og puds eller misfarvninger i tilstødende rum.
 2. Fugtpletter på lofter i underliggende etager.
 3. Større fugtophobninger i trækonstruktioner ses ved, at materialerne ændrer dimension og direkte skubber eller trækker i tilstødende materialer og konstruktioner.

Kan man lappe et PEX rør?

Skader på PEX-rør kan opstå ved en utilsigtet mekanisk påvirkning af røret i form af søming, boring eller anvendelse af andre spidse genstande. Der kan desuden opstå rørskader ved frostsprængning, når rørene er indstøbt i beton. Beskadigede rør skal straks repareres!