Table of Contents:

 1. Hvornår tages spiseløg op?
 2. Hvornår er løg klar til at blive høstet?
 3. Kan man spise løg der er gået i stok?
 4. Hvordan høster man hvidløg?
 5. Hvordan sætter man stikløg?
 6. Hvordan opbevarer man bedst løg?
 7. Hvordan binder man løg op?
 8. Hvordan laver man sætteløg?
 9. Hvornår kan jeg høste hvidløg?

Hvornår tages spiseløg op?

Løg standser nemlig væksten omkring Sct. Hans, og herefter udvikles kun løget, som er klar til høst i sidste halvdel af juli. Når løgtoppen lægger sig ned, er det tegn på, at planten er ved at være færdig med at udvikle løget. På dette tidspunkt begynder løgenes rødder også at henfalde og løgene sidder meget løse.

Hvornår er løg klar til at blive høstet?

Løgene er klar til høst i løbet af august. Et gammel husråd siger, at løgene er klar til at blive høstet, når toppen bliver slatten og ligger hen ad jorden. Det er dog ikke rigtigt. Allerede når toppen begynder at blive blød, er løgene klar til at blive høstet.

Kan man spise løg der er gået i stok?

Løg, der løber i stok, udvikler ikke brugbare løg. Man kan evt. bruge løgene, hvis de er nogenlunde store, men det skal være så snart, man ser blomsterstilken, da de ellers når at blive uinteressante.

Hvordan høster man hvidløg?

klippe noget af den tørre stængel af, men ikke tættere på løget end 2–3 cm. Hvis det er høstet på det korrekte tidspunkt, er dækbladene så gode, at man kan fjerne det yderste lag med jord på, inden den endelige opbevaring.

Hvordan sætter man stikløg?

Få succes med at dyrke fra stikløg
 1. Sæt kun de gode løg i posen. ...
 2. Sæt dem så tidligt som muligt i april. ...
 3. Jorden skal være bekvem. ...
 4. Sæt dem ikke for dybt. ...
 5. Sæt med den rigtige afstand. ...
 6. Pres løget fast til jorden. ...
 7. Sørg for at løgene ikke mangler vand i forsommeren. ...
 8. Fjern konkurrerende ukrudt.

Hvordan opbevarer man bedst løg?

Løg. Opbevares tørt, mørkt og køligt. Gerne i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab.

Hvordan binder man løg op?

Du begynder med at tage tre løg, som du fletter ind over hinanden – præcis som, hvis du skulle flette en helt almindelig fletning. Derefter tager du et fjerde løg, som du lader flugte med toppen fra det første løg, og fletter ind. Det næste løg skal flugte med toppen fra det andet løg og flettes ind.

Hvordan laver man sætteløg?

Sådan sætter du stikløg Tryk efterfølgende jorden godt fast omkring løget, så det ikke skubber sig selv op igen. Der skal være en planteafstand mellem løgene på 8-10 centimeter og mellem rækkerne anbefales 25-50 centimeter. Jo tættere du sætter stikløg, jo mindre spiseløg får du.

Hvornår kan jeg høste hvidløg?

Hvidløg er normalt høstklare midt i juli til sidst i juli, men det kræver lidt viden og erfaring at få høstet dem på det optimale tidspunkt, og det er vigtigt for at få både størst mulige løg og en god kvalitet til opbevaring.