Table of Contents:

 1. Kan der stå to ejere på en bil?
 2. Hvad er en sekundær ejer af en bil?
 3. Hvordan bliver man medejer af bil?
 4. Hvem kan eje en bil?
 5. Hvornår skal man registreres som bruger af bil?

Kan der stå to ejere på en bil?

På registreringsattesten står der kun én ejer og én bruger af køretøjet. Er der flere ejere eller brugere, står de i Motorregistret. Den primære ejer kan selv slette, rette og tilføje ejere og brugere. Det bliver betragtet som en omregistrering og koster derfor 340 kr., hvis du gør det selv.

Hvad er en sekundær ejer af en bil?

Hvis der er flere ejere, står de i Motorregistret. Flere ejere af en bil kaldes også for sekundære ejere. Som primær ejer kan du selv slette, rette og tilføje ejere og brugere af din bil. Den originale registreringsattest er derfor alfa og omega, når du køber bil.

Hvordan bliver man medejer af bil?

Hvordan ændrer jeg ejer eller bruger af min bil?
 1. Gå ind på skat.dk.
 2. Log på med privat NemID.
 3. Vælg 'Motor' og 'Motorregistret'.
 4. Vælg 'Registrering' og 'Privat ejer/brugerskifte'. ...
 5. Skriv registrerings- eller stelnummer.
 6. Lås køretøjet op med kontroltal eller kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten.

Hvem kan eje en bil?

I Motorregisteret kan man undersøge, hvem der ejer bilen, men det er kun politiet og visse synshaller, som har fuld adgang til de nøjagtige oplysninger om bilens retsmæssige ejer. Som privatperson er det bedste, du kan gøre, at forsøge at komme så tæt som muligt på at fastslå, hvem ejeren af bilen reelt er.

Hvornår skal man registreres som bruger af bil?

Brugeren af bilen er den eller de personer, som fører bilen. Din ægtefælle eller samlever må altid benytte bilen, selvom han/hun ikke er nævnt på forsikringen. Har du et barn, som primært bruger bilen, skal barnet registreres som primær bruger både på registreringsattesten og på forsikringen.