Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man ikke spiser nok grøntsager?
  2. Er planteriget også frugt?
  3. Hvad hedder det hvis man ikke spiser grøntsager?
  4. Hvor mange gram grøntsager skal man spise om dagen?
  5. Er valnødder en nød?

Hvad sker der hvis man ikke spiser nok grøntsager?

Grøntsager og frugter er gode for din sundhed. De mindsker risikoen for fx hjerte-kar-sygdomme og visse typer af kræft. Når du spiser mange grøntsager og frugter, bliver det nemmere at holde eller opnå en sund vægt. Grøntsager og frugter indeholder mange vitaminer, mineraler og kostfibre.

Er planteriget også frugt?

I modsætning til modne frugter er grønne plantedele som blade og stængler ikke beregnet til at blive spist af dyr, og det samme gælder de umodne frugter.

Hvad hedder det hvis man ikke spiser grøntsager?

Vegetarer spiser hverken kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr. Nogle vegetarer spiser mejeriprodukter og æg, mens andre vegetarer udelader det. Kosten består i stedet primært af grøntsager, frugt, nødder og korn, da plantebaseret mad er omdrejningspunktet for en vegetar.

Hvor mange gram grøntsager skal man spise om dagen?

Anbefaling. Hjerteforeningen anbefaler at spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Mindst halvdelen skal være grønsager og meget gerne grove typer som kål, rodfrugter og ærter. Både de friske, frosne og tilberedte frugter og grønsager tæller med.

Er valnødder en nød?

Det er altså ikke fejl eller misforståelser, der gør, at vi kalder en valnød for en nød, selv om den rent biologisk er en stenfrugt ligesom en fersken. Det kan bare ikke bruges i en botanisk sammenhæng.