Table of Contents:

  1. Hvorfor drypper min Quooker?
  2. Hvad koster det at vandhanen drypper?
  3. Hvordan skiller man et blandingsbatteri?
  4. Kan man reparere et blandingsbatteri?
  5. Kan man bruge toilettet når vandet er lukket?
  6. Hvorfor drypper mit blandingsbatteri?

Hvorfor drypper min Quooker?

Er der kommet et fremmedlegeme i magnetventilen på din Quooker, kan resultatet være, at din kogende vandhane står og drypper. I de fleste tilfælde kan problemet afhjælpes ved, at du “motionerer” ventilen. Måden, du gør det på, er at åbne og lukke hurtigt gentagne gange – gerne over 20 – for det kogende vand.

Hvad koster det at vandhanen drypper?

En dryppende vandhane kan koste helt op til 2.500 kr. om året! I starten er det kun et enkelt dryp fra din vandhane, men hvis du ikke gør noget ved det, bliver det kun værre med tiden. Drypper vandhanen "langsomt", kan du slippe med en ekstra vandregning på omkring 200 kroner om året.

Hvordan skiller man et blandingsbatteri?

Start med at lukke for det kolde og varme vand for at skifte brusearmatur. Skru det gamle armatur af. Det gør du ved enten at at bruge en papegøjetang, svensknøgle eller fastnøgle. Bruger du en papegøjetang risikerer du at ridse skruen, der holder armaturet fast til væggen.

Kan man reparere et blandingsbatteri?

Man kan godt selv reparere et blandingsbatteri, hvis man har flair for det, og i modsætning til for eksempel el-installationer, som man af sikkerhedsmæssige årsager skal have fat i en elektriker til at reparere for sig, er det helt lovligt selv at reparere et blandingsbatteri.

Kan man bruge toilettet når vandet er lukket?

Når der bliver lukket for vandet Undlad at skylle ud i toilettet. Sluk for vaskemaskinen.

Hvorfor drypper mit blandingsbatteri?

En dryppende og utæt vandhane kan hurtigt give dig en ekstraregning for vandspild på flere tusinde kroner. I nogle tilfælde kan det også hjælpe af udskifte den såkaldte kartouche. Det er en åbne/lukke-mekanisme, der sidder i de fleste moderne blandingsbatterier.