Table of Contents:

 1. Hvorfor kan jeg ikke lide mig selv?
 2. Hvordan kommer man over livskrise?
 3. Hvordan forklarer man sine følelser?
 4. Hvordan får man det bedre med sig selv?
 5. Hvad kendetegner en krise?

Hvorfor kan jeg ikke lide mig selv?

Der kan være mange årsager til, at ens selvværd er lavt. Måske er det grundlagt i opvæksten og noget, man altid har kæmpet med. Måske har man været ude for noget konkret, der har påvirket selvværdet negativt, gennemlevet en svær periode i livet eller mødt mennesker, som ikke har været gode for én.

Hvordan kommer man over livskrise?

Hvordan håndterer jeg en livskrise? Det er normalt at reagere med stress og sorg, når vi oplever voldsomme begivenheder og livskriser. Det er vigtigt, at vi drager omsorg for os selv ved at skrue ned for belastninger i hverdagen: Vi skal være lige så gode ved os selv som ved en god ven, der står i en svær situation.

Hvordan forklarer man sine følelser?

Følelser, krop og tanker For der er en vital sammenhæng mellem tanker, følelser, kroppen og handlinger. For eksempel når den kropslige fornemmelse af et ”ja” hænger sammen med følelsen af ”glæde”. Den hænger sammen med tankegangen og som igen hænger sammen med den handling, at man giver sit barn et knus.

Hvordan får man det bedre med sig selv?

7 tips til at et bedre selvværd
 1. Sig én god ting til dig selv hver morgen. ...
 2. Lad være med at sammenligne dig med andre hele tiden. ...
 3. Øv dig i at acceptere, at du (ligesom alle andre) begår fejl. ...
 4. Find frem til dine styrker. ...
 5. andre til at lave en liste med ting, du er god til. ...
 6. Gør en forskel for andre.

Hvad kendetegner en krise?

Chok, uro, uvirkelighedsfornemmelse, forvirring, uoverskuelighed, ængstelighed, anspændthed, vrede, irritabilitet, tristhed, skyld, skam, modløshed, meningsløshed, nedsat energi, koncentrations- og hukommelsesbesvær, ændret appetit og nedsat lyst til aktiviteter man ellers finder glæde ved eller følelsen af øget ...