Table of Contents:

 1. Hvad sker der hvis kroppen ikke får nok protein?
 2. Hvad gør man ved proteinmangel?
 3. Hvad betyder for lidt protein?
 4. Kan man undvære protein?
 5. Hvad skal jeg spise for at få nok proteiner?
 6. Hvad skal man spise for at få protein nok?
 7. Hvor meget protein skal man have for at tabe sig?
 8. Hvornår er albumin lavt?
 9. Hvad betyder forhøjet Karbamid?

Hvad sker der hvis kroppen ikke får nok protein?

Hvis man i en længere periode ikke får proteiner nok, vil man miste muskelmasse. For ældre vil det eksempelvis betyde, at de kan klare færre ting og bliver måske plejekrævende, falder nemmere og får nedsat livskvalitet."

Hvad gør man ved proteinmangel?

En dårlig kost indeholdende utilstrækkelig protein kan forårsage væskeretention, hvilket får dig til at se større ud. Prøv at undgå både alkohol og for meget salt, spis en afbalanceret kost og drik rigeligt med vand.

Hvad betyder for lidt protein?

Du er ikke i risiko for at være underernæret, alene fordi du ikke får protein nok. Men har du et mangelfuldt indtag eller dårlig optag af energi, næringsstoffer og protein, som fører til vægttab, forringelse af kropssammensætningen og nedsat funktionsniveau i kroppen, er der tale om underernæring.

Kan man undvære protein?

Kroppen har dagligt behov på 0,83 gram protein per kg kropsvægt til opbygning og vedligehold. Det svarer fx til ca. 58 gram protein for en person, som vejer 70 kg.

Hvad skal jeg spise for at få nok proteiner?

Hvor finder du proteiner i maden?
 • Kød, fjerkræ, fisk, æg samt kød- og fiskepålæg.
 • Brød og kornprodukter, fx rugbrød og havregryn.
 • Mejeriprodukter, fx mælk, ost, skyr og yoghurt.
 • Bælgfrugter, nødder og sojaprodukter.
18. feb. 2022

Hvad skal man spise for at få protein nok?

De vigtigste proteinkilder er kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter og æg, der har den bedste sammensætning med alle essentielle aminosyrer. Det kaldes også høj biologisk værdi. De vegetabilske kilder til protein er ærter, linser, bønner, nødder og kornprodukter.

Hvor meget protein skal man have for at tabe sig?

Der er, flere studier der har undersøgt det optimale indtag af protein under et vægttab med bedst vedligeholdelse af muskelmassen. Det viser sig at 1,6-2,4 g/kg kropsvægt er en god guideline for at bibeholde mest muskelmasse og dermed tabe fedt frem for muskelmasse.

Hvornår er albumin lavt?

at man altid skal sammenholde en målt værdi med laboratoriets 'Referenceinterval', men de følgende tal er typiske: 14-39 år: 36-48 g/L. 40-69 år: 36-45 g/L. 70 år og ældre: 34-45 g/L.

Hvad betyder forhøjet Karbamid?

Høje værdier ses ved: nedsat funktion af nyrerne. stort indtag af kost med meget protein. øget nedbrydning af proteiner, fx ved blødninger, feber samt langvarigt sengeleje og operationer.