Table of Contents:

  1. Hvor længe har man drukket mælk?
  2. Hvor meget mælk må en 1 årig få?
  3. Hvad sker der hvis man ikke kan tåle laktose?
  4. Kan man leve uden mælk?
  5. Kan vi undvære mælk?

Hvor længe har man drukket mælk?

Mennesket har drukket mælk fra dyr i årtusinder. Komælk indeholder calcium, protein, vitamin b2, vitamin b12, kalium, fosfor og jod og har dermed bidraget til den menneskelige ernæring siden stenalderen.

Hvor meget mælk må en 1 årig få?

Komælk anbefales ikke, før barnet er fyldt 1 år. Fra barnet er 1 år, kan det begynde at letmælk. Ved at give barnet letmælk får det tilstrækkeligt med energi samtidig med at det ikke får for meget fedt. Den anbefalede mængde mælk og surmælksprodukter er 350 ml.

Hvad sker der hvis man ikke kan tåle laktose?

Laktoseintolerans er en tilstand, hvor man får diarré, fordi man ikke kan optage laktose (mælkesukker) fra mave- tarmkanalen. Laktosen (mælkesukkeret) vil derfor gære i tarmen og forårsage mavesmerter, diarré og oppustethed.

Kan man leve uden mælk?

Man kan godt leve uden mælk. Men man kan også godt leve med mælk. Det behøver heldigvis ikke være enten/eller. Så hvis du nyder et glas mælk, en skål yoghurt eller en skive ost, så bliv endelig ved med det – og glæd dig over, at du samtidig fylder din krop med gode næringsstoffer.

Kan vi undvære mælk?

»Det er naturligvis muligt at leve uden mælk. Men mælk er for alle mennesker en god kilde til calcium. Især for mindre børn er der også en række andre næringsstoffer, som det er sværere at få nok af, hvis man fravælger mælk. Børns kost skal i det hele taget være næringsrig.