Table of Contents:

  1. Kan man gemme gærdej?
  2. Kan cupcakes stå over natten?
  3. Hvor længe kan pizzadej holde sig i køleskabet?
  4. Kan man pynte cupcakes dagen før?
  5. Kan man bage cupcakes dagen før?
  6. Hvad sker der hvis man lader en dej hæve for længe?

Kan man gemme gærdej?

Du kan køle alle slags gærbrøddejer i køleskab. Lige efter æltning, inden dejen har haft en chance for at hæve sig, olie dejen let, dæk med plastfolie eller brug en lynlås, og læg den i køleskabet.

Kan cupcakes stå over natten?

Normalt bør man undgå at sætte kagerne i køleskabet, da det sætter tørringsprocessen hurtigere i gang. Men 1-2 dage sker der ikke noget ved. Bare husk at tage dem ud 15-20 min. før de skal spises.

Hvor længe kan pizzadej holde sig i køleskabet?

Dejen kan gemmes i ca 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og gemmes i ca 2 måneder. Det er den langsomme hæve tid der giver smagen i bunden.

Kan man pynte cupcakes dagen før?

Jeg opbevarer altid mine cupcakes på køkkenbordet i en lufttæt bøtte eller en frysepose, indtil de skal pyntes. Når først de er pyntet, sætter jeg dem i køleskabet af hensyn til smør/æggehvide i frostingen. Normalt bør man undgå at sætte kagerne i køleskabet, da det sætter tørringsprocessen hurtigere i gang.

Kan man bage cupcakes dagen før?

Derudover holder de sig friske og lækre længe, så du kan sagtens bage dem dagen før, de skal serveres.

Hvad sker der hvis man lader en dej hæve for længe?

En dej kan nemlig godt overhæve. Når en dej hæver for meget, er der ikke mere hæveevne at give af, når det kommer i ovnen. Det kan resultere i et fladt brød eller et brød med en meget tæt krumme, da brødets struktur kollapser. For lang hævetid kan også give et surt brød.