Table of Contents:

 1. Hvad må man ikke før en blodprøve?
 2. Hvor lang tid skal man vente på blodprøver?
 3. Kan man få det dårligt af blodprøve?
 4. Kan alkohol ses i blodprøver?
 5. Hvor lang tid går der før man får svar fra blodprøver?
 6. Hvad betyder komplet svar?
 7. Hvilke sygdomme kan ses i blodet?
 8. Kan man se alkohol i en blodprøve?
 9. Hvad siger dine blodprøver?
 10. Hvor længe kan man spore alkohol i blodet?
 11. Hvor lang tid kan man måle alkohol i blodet?

Hvad må man ikke før en blodprøve?

Du må ikke spise eller drikke 12 timer før blodprøvetagningen (senest fra kl. 20 dagen før). Dog du drikke kaffe og te (uden sukker og mælk) indtil 2 timer før blodprøvetagningen, og et glas vand indtil 1 time før. Du må ikke ryge tobak eller bruge nikotinpræparat i de sidste 2 timer før blodprøvetagning.

Hvor lang tid skal man vente på blodprøver?

Du får svar på din blodprøve ved at henvende dig til din praktiserende læge, eller, hvis du er tilknyttet en afdeling på hospitalet, af en læge på den afdeling, der behandler dig. Svartiden kan variere fra under en time til nogle dage, afhængigt af hvilke analyser, der skal laves.

Kan man få det dårligt af blodprøve?

Blodprøver er standardprocedure, hvis lægen vil finde ud af, om du fejler noget. Men blodprøver kan ikke så let fortælle, om du er rask. Der er en fejlmargin forbundet med blodprøver, og vi mennesker er forskellige. Derfor skal du slå koldt vand i blodet, hvis dine prøvesvar ikke er helt inden for normalværdierne.

Kan alkohol ses i blodprøver?

Når blodprøver analyseres for ethanol (alkohol), kommer måleresultatet ud som en promilleværdi. 1 promille er det samme som 1 gram alkohol per kilo blod. I denne sammenhæng regner vi med, at 1 liter blod vejer 1 kg.

Hvor lang tid går der før man får svar fra blodprøver?

​Som regel kan du se svar på dine blodprøver senest to dage efter, at de er blevet taget. Du skal logge ind med dit NemID på enten sundhed.dk eller minsundhedsplatform.dk. Du kan også kontakte din læge.

Hvad betyder komplet svar?

Svar status; komplet betyder at svar på alle prøver i rekvisitationen er modtaget i XMO Farve; (rød, blå, gul, grøn) ses tidligere i vejledning Rekvisitationsstatus Regning i dag; viser om der er lavet en regning på patienten dd.

Hvilke sygdomme kan ses i blodet?

Hvad kan undersøgelsen vise? I nogle tilfælde kan en blodprøve afsløre din sygdom, fx vil et meget højt indhold af sukker i blodet ofte være tegn på diabetes (sukkersyge). I de fleste tilfælde bruges et blodprøvesvar til at understøtte diagnosen, fx vil blodets jernindhold ofte være lavt, hvis du har blodmangel.

Kan man se alkohol i en blodprøve?

Når blodprøver analyseres for ethanol (alkohol), kommer måleresultatet ud som en promilleværdi. 1 promille er det samme som 1 gram alkohol per kilo blod. I denne sammenhæng regner vi med, at 1 liter blod vejer 1 kg.

Hvad siger dine blodprøver?

I din 'Sundhedsjournal' på sundhed.dk vises alle dine blodprøver på det samme skærmbillede, så du kan sammenligne alle dine blodprøvesvar med hinanden over tid. Når du aktiverer det enkelte blodprøvesvar med musen, kan du se, hvordan svaret ligger i forhold til normalområdet.

Hvor længe kan man spore alkohol i blodet?

Det tager cirka 2 timer at skille sig af med alkoholen fra én genstand, men det varierer meget; blandt andet af hvor ofte du drikker, og hvor meget du vejer. Leveren har en fantastisk evne til at gendanne sig selv, så længe skaden ikke er for stor.

Hvor lang tid kan man måle alkohol i blodet?

Også for en mand går forbrændingen først i gang cirka 45 minutter efter første alkoholindtag. Drikker du 14 genstande, tager det derfor cirka 17,5 timer at få en promille på nul. Det vil sige, at kører du bil 12 timer efter første alkoholindtag, så har du 4,2 genstande tilbage i blodet.