Table of Contents:

  1. Hvad betyder farverne på de olympiske ringe?
  2. Hvor mange olympiske ringe findes der?
  3. Hvad er forkortelsen af OL?
  4. Hvad betyder o lign?
  5. Hvad er DSS?
  6. Hvorfor bider man i guldmedalje?
  7. Hvad symbolisere de 5 ringe?
  8. Hvad er et OL?

Hvad betyder farverne på de olympiske ringe?

På nuværende tidspunkt antages det, at OL-symbolet i form af fem ringe betyder de involverede vigtigste kontinent, som hver har en bestemt farve: Europa - blå, Afrika - sort, Amerika - rød, Asien - gul, Australien - grøn.

Hvor mange olympiske ringe findes der?

Det olympiske symbol består af de fem olympiske ringe. Ringenes fem farver er blå, gul, sort, grøn og rød. Symbolet kan dog også vises, hvor alle ringene er sorte. forneden.

Hvad er forkortelsen af OL?

OL – en forkortelse for de Olympiske lege.

Hvad betyder o lign?

lign. uofficiel, men almindelig form: o. lign.

Hvad er DSS?

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet – forkortet DSSer et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse. Selskabet har fundament i Foreningen af Sygehusadministratorer i Danmark, der blev stiftet i 1912.

Hvorfor bider man i guldmedalje?

Medaljebidningen stammer fra dengang, hvor man tjekkede en guldmønts ægthed ved at bide i den. Hvis det efterlod et mærke, var det et tegn på, at det virkelig var en guldmønt. Der er dog ikke meget guld at hente i guldmedaljerne ved OL i London. Kun 1,34 procent af medaljen er guld.

Hvad symbolisere de 5 ringe?

Det mest kendte er nok de fem olympiske ringe, der symboliserer de fem beboede kontinenter (Amerika regnes i den forbindelse for ét kontinent). Ringene har farverne rød, blå, grøn, gul og sort.

Hvad er et OL?

OL – De Olympiske Lege.