Table of Contents:

  1. Hvad er Paronychion?
  2. Hvorfor vokser mine negle nedad?
  3. Hvad gør man ved en neglerod?
  4. Hvad skal man gøre hvis man får betændelse i tåen?
  5. Hvorfor er mine negle bulede?
  6. Hvad gør man ved nedgroede tånegle?
  7. Hvordan fixer man en nedgroet negl?
  8. Hvad betyder riller i neglene?

Hvad er Paronychion?

Neglerodsbetændelse kaldes på fagsprog for paronychion og er en betændelsestilstand i neglens rod. En betændt neglerod kan både være akut og kronisk. Ved betændelse i negleroden bliver roden ved neglen inficeret med en bakterie, som både kan ramme på hænder og fødder.

Hvorfor vokser mine negle nedad?

Klip ikke neglene for korte: Hvis dine negle er for korte og skoen trykker lidt, kan det medvirke til at neglene vokser nedad. Undgå sko der klemmer: Sko, der har en dårlig pasform og for eksempel er smalle fortil, kan klemme neglene, så de ikke får plads til at vokse ud på naturlig vis.

Hvad gør man ved en neglerod?

Behandling af betændelse i negleroden Hvis betændelsen skyldes bakterier, behandles der med antibiotika-holdig creme. Der findes også kombinations-cremer, som også indeholder steroid. Svampe-infektion behandles med anti-svampemiddel.

Hvad skal man gøre hvis man får betændelse i tåen?

Det er vigtigt at behandle eventuel infektion. Sæbebad af fødder i 10-15 minutter, mindst 2 gange dagligt. Det renser og kan være nok behandling til, at irritationen går væk. Infektion behandles eventuelt med antibiotikasalve, og sjældnet med antibiotika i tabletform.

Hvorfor er mine negle bulede?

Dels er der medfødte forskelle på, hvor stærke og hårde vores negle er. Dels kan det skyldes, at man har slidt meget på sine negle med vand, sæbe og opløsningsmidler. Hyppig brug af neglelak og fjernelse heraf har ingen indflydelse på neglevæksten, men kan udtørre neglepladen, så der opstår tendens til sprukne negle.

Hvad gør man ved nedgroede tånegle?

Sæbebad af fødder i 10-15 minutter, mindst 2 gange dagligt. Det renser og kan være nok behandling til, at irritationen går væk. Infektion behandles eventuelt med antibiotikasalve, og sjældnet med antibiotika i tabletform. Dannelse af bylder langs neglekanten behandles med at tømme bylderne for pus/betændelse.

Hvordan fixer man en nedgroet negl?

En gummisnor eller et tyndt plaster kan anbringes under neglens hjørner. En fodterapeut kan eventuelt udføre dette. En fodterapeut kan også placere en særlig bøjle, som forhindrer at neglen vokser ind i huden. Lægen kan henvise til denne behandling hos fodterapeuten.

Hvad betyder riller i neglene?

Rillede negle: Der findes længdegående riller, som til dels er et genetisk- og til dels, et aldersfænomen. Længdegående riller er uden betydning, og man kan ikke gøre noget ved dem (ud over at polere neglene). Tværgående riller kan være tegn på sygdom som eksem og andre hud- og neglelidelser.