Table of Contents:

  1. Hvad betyder en gul trekant med udråbstegn?
  2. Hvad er en ESP lampe?
  3. Hvad betyder tingene i instrumentbrættet?
  4. Hvad betyder en gul trekant?
  5. Hvad betyder de forskellige tegn på instrumentbrættet?
  6. Hvad betyder motorfejl?
  7. Hvad kan være galt når motorlampe lyser?
  8. Hvor kommer lamper fra?

Hvad betyder en gul trekant med udråbstegn?

Generel advarsel Der er også en advarselslampe med en gul trekant, og den fungerer tit på samme måde, men advarer som regel om mindre alvorlige ting, som du skal tage stilling til. Det kan være alt fra et lavt niveau for sprinklervæske til, at bilen snart skal til service.

Hvad er en ESP lampe?

ESP står for Electronic Stability Program - eller på dansk: Elektronisk Stabilitetsprogram. ESP-udstyret er designet til at registrere udslag i rattet og holde disse op mod selve bilens bevægelser. Her er der tale om både overstyring og understyring.

Hvad betyder tingene i instrumentbrættet?

Rød eller gul advarselslampe - Det betyder farven Begynder en rød lampe at lyse i bilens instrumentbræt, bør du derfor holde ind til siden og slukke motoren med det samme. Denne farve betyder nemlig, at fejlen er alvorlig og direkte kan skade bilen, hvis du fortsætter.

Hvad betyder en gul trekant?

Københavnerne har i flere år kendt til de gule trekanter, der markerer, hvor tæt man må parkere på et vejkryds. Nu må de benyttes i alle kommuner.

Hvad betyder de forskellige tegn på instrumentbrættet?

De grønne lamper er typisk ufarlige og informative lamper, som du ikke behøver at reagere på. Nogle lamper kan lyse i både rød og gul/orange alt efter, hvor alvorlig fejlen er. Får du en gul eller rød lampe, så skal du reagere straks for lidt lige som med lyskurver, så betyder rød STOP og gul GIV AGT!

Hvad betyder motorfejl?

Udlæsning af fejlkoder sikrer, at alle sensorer virker rigtigt – gør de ikke det, kan du risikere, at din bil bruger unødige mængder brændstof, eller at dit partikelfilter for eksempel ikke fungerer korrekt. Disse fejl kan på sigt også påvirke motoren og i værste fald ødelægge din bil. Udlæsning af fejlkoder er bl. a.

Hvad kan være galt når motorlampe lyser?

Lyser din motorlampe rødt, er det en indikation på, at noget er gået i stykker på bilen, hvilket skal udskiftes eller repareres, inden du kører videre. Derfor anbefaler vi, at du så snart lampen lyser rødt, holder ind til siden og kontakter din vejhjælp, som kan fragte dig ud til et autoriseret værksted.

Hvor kommer lamper fra?

Belysningen kan enten komme fra dagslyset eller fra den kunstige belysning. Kunstig belysning omfatter først og fremmest elektriske lyskilder. Formålet hermed er fx at skabe forhold, hvorunder man kan fungere, selv uden tilstrækkeligt dagslys.