Table of Contents:

 1. Hvordan afspænder man kæben?
 2. Kan ikke åbne munden ret meget?
 3. Hvordan kan jeg stoppe med at skære tænder?
 4. Hvad skal man gøre hvis ens kæbe gør ondt?
 5. Kan ikke gabe op?
 6. Hvor meget skal man kunne åbne munden?
 7. Hvordan stopper man med at bide tænder?
 8. Hvorfor har jeg ondt i tungen?
 9. Hvordan hopper man på tungen?

Hvordan afspænder man kæben?

Øvelse 1
 1. Træk vejret dybt ned i maven og sænk skuldrene.
 2. Lad tungen finde ro i munden og underkæben spænde af.
 3. Hold fokus på dit åndedræt mens du slapper af i alle ansigtets muskler.
 4. Forestil dig at du giver mere og mere slip på spændinger for hver gang du ånder ud.

Kan ikke åbne munden ret meget?

En af de hyppigste former for kæbeledsproblemer er nedsat bevægelse – at man fx ikke kan åbne munden helt. Tilstanden kan skyldes at tyggemusklerne er spændte, eller at kæbeleddets discus (bruskskive) sidder skævt eller er slidt skæv.

Hvordan kan jeg stoppe med at skære tænder?

En anden måde du næsten med sikkerhed kan løse problemet, kan være ved hjælp af en bideskinne. Mere end 80 % af de, som afprøver en bideskinne, oplever nemlig at de stopper med at skære tænder. En bideskinne er en skinne fremstillet af medicinsk godkendt plast, som former sig efter dit eksakte tandsæt.

Hvad skal man gøre hvis ens kæbe gør ondt?

At have kæbesmerter er ofte meget ulideligt, da det som regel også fører til hovedpine, smerter ved øret og generel ubehag. Har du smerter i kæben anbefaler vi hos VORES TÆNDER Tandklinik at du kontakter din tandlæge. Tandlægen kan hurtigt afgøre, hvad smerterne skyldes og dermed smertelindre dig.

Kan ikke gabe op?

Hvad skyldes det? Tilstanden skyldes en forskydning af bruskskiven i kæbeleddet i fremadgående retning, hvorefter ledhovedet ikke er i stand til at presse sig fremad i den sidste del af gabebevægelsen. Dvs. at bruskskiven blokerer, som en kæmpesten på vejen.

Hvor meget skal man kunne åbne munden?

Normalt skal munden kunne åbne så højt, at der er plads til 3 fingre mellem fortænderne i over- og undermund. Underkæben skal kunne bevæges så langt frem at underkæbens fortænder kan røre forsiden af fortænderne i overmunden.

Hvordan stopper man med at bide tænder?

Når du skal finde en løsning på dit problem med at skære tænder, er det nødvendigt at overveje, hvad der kan være grunden til at du skærer tænder. En bideskinne er nemlig en god beskyttelse, men det er en form for symptombehandling af problemet, der ikke nødvendigvis vil få dig til at stoppe med din tænderskæren.

Hvorfor har jeg ondt i tungen?

Sygdom i munden, som fx svampeinfektion (candida), landkorttunge (tungens overflade får et landkortlignende udseende) eller lichen planus. Irritation grundet tandproteser, tungebørstning og andet, der kan irritere vævet i munden. Allergi eller reaktion på mad/drikke, lugt eller andet, kan også fremkalde ubehag i munden.

Hvordan hopper man på tungen?

Lav en cirkel bevægelse rundt i overmunden med tungen på ydersiden af tænderne 1-3 gange rundt med uret, derefter 1-3 gange mod uret.