Table of Contents:

 1. Kan man save i beton?
 2. Hvordan skærer man i havefliser?
 3. Kan man skære i træ med vinkelsliber?
 4. Hvad bruges vinkelsliber til?
 5. Hvad kan skære i beton?
 6. Kan man bruge en vinkelsliber til træ?
 7. Hvordan skifter man klinge på en vinkelsliber?
 8. Hvordan skifter man skive på en vinkelsliber?
 9. Hvilken skæreskive?
 10. Hvordan skærer man i stål?

Kan man save i beton?

Beton er et meget stærkt materiale, og kun med en diamantklinge kan du skære dig gennem den hærdede overflade. Hvis du får brug for at bore i beton, skal du også bruge et bor med en hærdet spids – og formentlig en borehammer til at drive boret.

Hvordan skærer man i havefliser?

Skæring af beton fliser, gøres lettest med en vinkelsliber med en diamant klinge på. Er det mindre fliser end 40x40 betonfliser, eller fx belægningssten, kan du med fordel bruge en fliseklipper. Skal du skære rundt kan dette fx gøres med vinkelsliberen som vist på billedet.

Kan man skære i træ med vinkelsliber?

Skæreskiven er velegnet til hurtig skæring gennem træ og andre byggematerialer. Grundet skivens alsidighed skal man derfor ikke ofte skifte skive. Bosch Skæreskive til 76mm vinkelsliber.

Hvad bruges vinkelsliber til?

En vinkelsliber, også kendt som en Sidesliber, er et håndholdt kraft-værktøj som bruges til at skære, slibe eller polere med. Vinkelslibere kan drives af en elektrisk motor, en benzinmotor eller af trykluft.

Hvad kan skære i beton?

DIAMANTSKIVE TIL HÅRDE STEN Skal du skære i hårde sten, fx beton, havefliser eller hårdtbrændte klinker , skal du have fat i en diamantskæreskive med åben kant. Den åbne kant sørger for, at skiven køles ned under arbejdet, så den ikke “brænder varm”.

Kan man bruge en vinkelsliber til træ?

Vinkelsliberen har mange kræfter, og forsynet med slibepapir på en bagskive af gummi er den effektiv til groft arbejde i træ, og når du skal fjerne gammel maling og hærdede limrester. Også til polering af bil og båd kan du udnytte vinkelsliberens mange kræfter.

Hvordan skifter man klinge på en vinkelsliber?

Du skifter skive på en vinkelsliber ved at holde spindellåsen inde. Det betyder, at du kun har én hånd ledig til at skifte skiven med en nøgle, samtidig med at du holder maskinen.

Hvordan skifter man skive på en vinkelsliber?

Du skifter skive på en vinkelsliber ved at holde spindellåsen inde. Det betyder, at du kun har én hånd ledig til at skifte skiven med en nøgle, samtidig med at du holder maskinen.

Hvilken skæreskive?

Når du skal skære i fliser, er det nemlig ikke ligegyldigt hvilken skæreskive du vælger. Hvis du bruger den forkerte skæreskive, risikerer du at ødelægge flisen, og i værste fald giver vinkelsliberen op. Til fliser og klinker skal du bruge en såkaldt diamantskæreskive, som er lavet af hærdet stål.

Hvordan skærer man i stål?

Oxy-fuel, plasma, laser eller vandstråle
 1. Der er mange måder at skære plader af blødt stål på. ...
 2. Oxy-fuel-skæring eller flammeskæring, er langt den ældste skæreproces, der kan benyttes på blødt stål. ...
 3. Når oxy-fuel-brænderen er justeret korrekt, leverer den en ensartet retvinklet skåret overflade.