Table of Contents:

 1. Hvad koster det at få skiftet baghjulsleje?
 2. Kan man selv skifte hjulleje?
 3. Er det farligt at køre med defekt trækaksel?
 4. Hvad er et hjulleje?
 5. Hvor kan man købe kuglelejer?
 6. Hvordan kan man tjekke om hjullejet er gået?
 7. Hvordan skifter man ankerplade?
 8. Hvordan lyder defekt trækaksel?
 9. Hvordan virker et hjulleje?
 10. Hvad betyder 2rs?
 11. Hvad betyder ABEC?
 12. Hvad betyder ABEC 7?
 13. Kan en bil synes uden ankerplader?

Hvad koster det at få skiftet baghjulsleje?

993,- incl. moms.

Kan man selv skifte hjulleje?

Kan jeg selv skifte hjulleje? Hvis du har basale bilreparation færdigheder, kan du udskifte hjulnav lejet på egen hånd.

Er det farligt at køre med defekt trækaksel?

Flere dele i bilen kan give vibrationer og styreproblemer, hvis de ikke virker korrekt. Det er farligt at køre med en defekt drivaksel, og du kan potentielt miste kontrollen over bilen. Hvis du er bekymret, bør du derfor søge hen til din mekaniker.

Hvad er et hjulleje?

Hjullejer er de lejer, som din bils hjul er monteret på. De sikrer, at bilen kører stabilt og uden problemer. Lejerne består af en indre og en ydre ring, hvor i mellem selve kuglerne ligger. Et typisk tegn på slidte/defekte hjullejer er støj ved skarpe sving.

Hvor kan man købe kuglelejer?

Kuglelejer til skateboards
 • Enuff Abec 7 Kuglelejer 8-Pak 99 kr. ...
 • Enuff Abec 9 Kuglelejer 8-pak 109 kr. ...
 • Bones Reds Kuglelejer 8-Pak 179 kr. ...
 • Speed Demons Kuglelejer - 8-Pak 109 kr. ...
 • Bronson G3 Kuglelejer 8-Pak 299 kr. ...
 • Bronson G2 Kuglelejer 8-Pak 1 kr. ...
 • Hydroponic Hy Kuglelejer 149 kr. ...
 • Enuff Abec 5 Kuglelejer 8-Pak 89 kr.

Hvordan kan man tjekke om hjullejet er gået?

De typiske tegn på et defekt hjulleje er:
 1. Kommer der en hul/rungende larm fra bilen, når du kører kan det tyde på et defekt hjulleje. Lyden vil følge bilens hastighed. ...
 2. Defekte hjullejer kan både forekomme på for- og baghjul. Er hjullejet defekt på forhjulet vil det især være, når du drejer lyder vil være tydelig.

Hvordan skifter man ankerplade?

Du kan være heldig at dine ankerplader kan skiftes uden at afmontere skiver og kalibre, ellers skal bremsekaliberen afmonteres og derefter kan du løsne de bolte, som holder dine bremseskiver på plads og tage skiven af. Herefter er det blot at montere de nye ankerplader og samle bremserne igen i modsat rækkefølge.

Hvordan lyder defekt trækaksel?

Hvordan lyder defekt trækaksel? Du kan især høre, når en drivaksel larmer, at der er problemer med den. Du kan blandt andet høre høje klonk-lyde når du accelererer hårdt eller drejer skarpt. Der kan også opstå slør i akslen, som ofte betyder rystelser og generel påvirkning af kørslen, som bliver ujævn ved acceleration.

Hvordan virker et hjulleje?

Et hjulleje er kort fortalt det leje, din bils hjul er monteret på. Hjullejet bidrager til, at dine hjul kan bevæge sig frit, når du navigerer bilen. Hjullejet sikrer også, at bilens affjedring er god, og at bilen ligger stabilt på vejen.

Hvad betyder 2rs?

2RS1 Stålpladearmeret, frikterende gummitætning, RS1, på begge sider 2RSH Stålpladearmeret, frikterende gummitætning, RSH, på begge sider.

Hvad betyder ABEC?

Bemærk også, at ikke alle mærker gør brug af ABEC tallene (f. eks. Bones) og at der findes andre skalaer for kuglelejer. ABEC står for Annular Bearing Engineering Committee.

Hvad betyder ABEC 7?

Kuglelejer deles op i ABEC 3, 5, 7, 9. ABEC angiver hastighed, præcision og omsætning af energi. Jo højere ABEC, desto mere præcision, effektivitet og højere hastighed får du. Alle kuglelejer faldet i ABEC-værdi, og derfor er det vigtigste, at du plejer og vedligeholder dem godt.

Kan en bil synes uden ankerplader?

Det er jo lige præcis her at forskellen på en ankerplade og en stænkskærm kommer til udtryk: Du kan aldrig komme til at fremstille en bil til syn uden en ankerplade.... - i visse tilfælde kan man godt undlade en stænkskærm.