Table of Contents:

  1. Hvor ofte rense filter vaskemaskiner?
  2. Hvorfor gør min opvaskemaskine ikke rent?
  3. Kan ikke få filter ud af vaskemaskine?
  4. Hvorfor lugter vaskemaskinen af kloak?
  5. Hvorfor bliver mine glas ikke rene i opvaskeren?
  6. Kan man vaske et kulfilter til emhætter?

Hvor ofte rense filter vaskemaskiner?

For maksimal udbytte bør det bruges 1 gang om måneden, eller efter hver 30 vaskecyklusser.

Hvorfor gør min opvaskemaskine ikke rent?

Hyppige årsager til at maskinen ikke vasker rent. Madrester tilstopper filter eller afløb. Over tid vil madrester finde vej til dit filter, og nogle gange også dit afløb. Det er derfor vigtigt at du løbende tømmer opvaskemaskinens filter/si for madrester.

Kan ikke få filter ud af vaskemaskine?

Prøv at bruge et stykke værktøj (f. eks. en tang) til at løsne eller fjerne filteret, hvis det er nødvendigt. Hvis det stadig ikke er muligt skal maskinens pumpedele adskilles af en tekniker.

Hvorfor lugter vaskemaskinen af kloak?

Hvis vaskemaskinen lugter råddent, nærmest kloakagtigt, kan fejlen skyldes, at afløbsslangen er monteret forkert eller at der er snavs i vandlåsen. Når afløbsslangen er monteret korrekt, sidder den før vandlåsen.

Hvorfor bliver mine glas ikke rene i opvaskeren?

Brug afspændingsmiddel og undgå kalkpletter på glassene Skal du have helt rene glas, skal du bruge en afspændingsmiddel i opvaskemaskinen. Afspændingsmiddel har to funktioner i opvasken: det er med til at blødgøre vandet og til at reducere overfladespændingen, så vandet nemmere glider af overfladerne.

Kan man vaske et kulfilter til emhætter?

Aktive kulfiltre bruges til at neutralisere lugte, når emhætten recirkulerer luften i køkkenet. Kulfiltre kan ikke rengøres, og skal derfor udskiftes, når de er mærkbart snavsede eller misfarvede (som regel hver 2. til 3. måned afhængigt af brugen af emhætten).