Table of Contents:

 1. Hvordan fjerner man sur lugt fra vaskemaskine?
 2. Hvordan renser man sæbeskuffen i vaskemaskinen?
 3. Hvornår skal man skifte vaskemaskine?
 4. Kan det betale sig at skifte lejer i vaskemaskine?
 5. Hvad koster det at skifte lejer i en vaskemaskine?
 6. Kan citronsyre bruges til afkalkning af vaskemaskine?
 7. Kan man bruge eddike til afkalkning af vaskemaskine?
 8. Hvorfor lugter min vaskemaskine surt?
 9. Hvorfor kan ny vaske tøj lugte surt?
 10. Hvordan gør man sæbeskuffen ren?
 11. Hvor skal Opvasketabsen være?
 12. Hvor længe bør en opvaskemaskine holde?

Hvordan fjerner man sur lugt fra vaskemaskine?

Indstil vaskemaskinen på et varmt program eller et renseprogram, og hæld en kop hvid eddike ind i tromlen. Eddiken vil hjælpe til at afkalke din vaskemaskine. Fortsæt programmet til, det er færdigt. Åbn lågen, og lad tromlen lufttørre.

Hvordan renser man sæbeskuffen i vaskemaskinen?

Rengøring af vaskemaskinen Genstridigt snavs fjernes sådan: tag sæbeskuffen ud ved at udløse låsen i midten. Lad den ligge i blød i et vandfad, og fjern rester med en klud eller en lille børste, f. eks. en gammel tandbørste.

Hvornår skal man skifte vaskemaskine?

De fleste forventer, at levetiden på en vaskemaskine er 9-10 år. Men en tidligere undersøgelse fra 2016 viser, at mange oplever problemer inden for de første 4 år af vaskemaskinens levetid.

Kan det betale sig at skifte lejer i vaskemaskine?

Lejer i vaskemaskiner med svejsede plast-kar - Er karet ikke svejst, kan det dog godt betale sig at skifte lejer, siger han. Det er korrekt, vurderer hvidevare-reparatør Jens Højgaard. - Men det er kun i de helt billige modeller, at lejerne har svejsede plast-kar, hvor lejerne er integreret.

Hvad koster det at skifte lejer i en vaskemaskine?

438,00 kr.

Kan citronsyre bruges til afkalkning af vaskemaskine?

Afkalk din vaskemaskine Afkalker du vaskemaskinen med jævne mellemrum, holder maskinen længere. En afkalkning med citronsyre fjerner kalk på tromlen og på varmelegemet. Du kan spare op til 20% af energiforbruget ved at holde vaskemaskinen fri for kalk.

Kan man bruge eddike til afkalkning af vaskemaskine?

Her kan du både bruge citronsyre og eddikesyre til at afkalke vaskemaskinen. Hæld en opløsning af halv vand, halv eddikesyre - eller et brev citronsyre - i skyllemiddelskuffen, vask en kogevask på 90 grader uden tøj i maskinen, og så skulle syren have afkalket de vigtige varmelegemer.

Hvorfor lugter min vaskemaskine surt?

Hvis din vaskemaskine lugter, er det et tegn på, at der har ophobet sig kalk og smudsrester i maskinen, hvilket giver grobund for bakterier. En anden årsag kan være, at der er bakterier i vaskemaskine, fx fordi du har brugt brun eddike som erstatning for skyllemiddel.

Hvorfor kan ny vaske tøj lugte surt?

Grunde til at vasketøj lugter surt efter vask: Tøjet ligger for længe i maskinen før det hænges op. For meget vaskemiddel. For lidt vaskemiddel. Beskidt vaskemaskine.

Hvordan gør man sæbeskuffen ren?

Rens sæbeskuffen for sæberester på både for- og bagside. På de fleste maskiner kan sæbeskuffen tages ud med et lille, fast ryk. Skrub hullerne over sæbeskuffen (der, hvor vandet kommer ind) med en hård børste, så der ikke sætter sig kalk og bakterier. Fjern kalk fra hullerne hvor vandet kommer ind i maskinen.

Hvor skal Opvasketabsen være?

Nogle nyere opvaskemaskiner har en såkaldt doseringsassistent, som er et særligt kammer, som opvasketabben falder ned i fra sæbeskuffen, når du tænder opvaskemaskinen. Doseringsassistenten er placeret optimalt i forhold til spulearmene og sikrer, at sæben bliver fordelt ligeligt i opvaskemaskinen.

Hvor længe bør en opvaskemaskine holde?

Levetiden for en opvaskemaskine afhænger bl. a. af dens kvalitet. Køber du en opvaskemaskine i mellemklassen, kan du normalt regne med en levetid på 8-10 år, afhængigt af hvor hyppigt du bruger maskinen, og hvor godt du behandler den.