Table of Contents:

  1. Hvorfor blanchere inden frysning?
  2. Hvorfor blanchere grønkål?
  3. Kan man fryse porrer uden blanchering?
  4. Kan man fryse kogte grøntsager?
  5. Hvorfor skal gulerødder blancheres inden de fryses?
  6. Hvor længe skal man blanchere bønner?
  7. Kan grønkål fryses uden blanchering?
  8. Kan man blanchere grønkål?
  9. Hvor længe skal porrer blancheres?
  10. Kan man fryse kogte porrer?
  11. Kan man fryse lime?
  12. Kan man fryse kogt broccoli?
  13. Hvor længe skal gulerødder blancheres?
  14. Kan man fryse friske gulerødder?
  15. Kan man fryse friske bønner?

Hvorfor blanchere inden frysning?

Kort fakta : At sænke madvarer i kogende vand i ganske kort tid. Ved blancheringen fjernes bakterier på madvarens overflade, fx inden nedfrysning. Blanchering mørner madvarens overflade og vil for nogle grøntsager, fx bønner, fremhæve deres grønne farve.

Hvorfor blanchere grønkål?

Fordelen ved blanchering er, at farve, sprødhed og vitaminer bevares bedre end ved at koge grønsagerne møre. Herefter indgår de typisk i andre tilberedninger, fx en salat.

Kan man fryse porrer uden blanchering?

Porrer kan nedfryses uden blanchering – skær dem i mindre stykker, så de kan kommes direkte i suppegryden eller en sammenkogt ret. Rosenkål og grønkål skal blancheres inden nedfrysning.

Kan man fryse kogte grøntsager?

Hvis du alligevel gerne vil fryse dem for at forlænge holdbarheden, så kan du koge dem inden - de bliver stadig en smule vandede, men bedre end hvis de bliver frosset rå.

Hvorfor skal gulerødder blancheres inden de fryses?

Når vi skal fryse grøntsager ned, skal vi helst blanchere dem først. På den måde bevarer de deres farve og struktur.

Hvor længe skal man blanchere bønner?

Blancheres i 2-3 min og anvendes bla. i salater, wokretter eller som tilbehør til varme retter. Grønne bønner kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min.

Kan grønkål fryses uden blanchering?

Opbevar grønkålen i en plastpose på køl, så holder den sig frisk i op til 3 uger. Grønkål kan sagtens fryses. Blanchér den, og frys den herefter ned. Grønkål kan holde sig cirka 10 måneder i fryseren.

Kan man blanchere grønkål?

Finthakket grønkål kan spises råt. Kålbladene kan også blancheres let i lidt olie på en pande sammen med løg og serveres som tilbehør til aftensmaden.

Hvor længe skal porrer blancheres?

Skæres i skiver og blancheres i ca. 2 min. Eller lange stykker i ca. 4 min.

Kan man fryse kogte porrer?

nedsænke dem kortvarigt i kogende vand og derefter afkøle dem hurtigt, inden frysning af grøntsager. Det giver langt bedre konsistens og smag, når du skal gemme dem på frys og bruge dem i retter senere.

Kan man fryse lime?

Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra lime og frys den i isterningposer eller større portioner.

Kan man fryse kogt broccoli?

Broccoli kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2 minutter.

Hvor længe skal gulerødder blancheres?

Grønkål: 1 minut. Gulerødder i stave: 2 minutter. Squash i store tern: 3 minutter.

Kan man fryse friske gulerødder?

Gulerødder med top bliver slatne i løbet af nogle dage, så nip toppen af og læg dem i en pose i køleskabet. Uden top kan gulerødderne holde i 2-3 uger. Gulerødder kan fryses, hvis de blancheres først. Skrab dem, skær dem i skiver eller terninger og blancher dem i 5 minutter.

Kan man fryse friske bønner?

Grønne bønner kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Må ikke være for grove, kan evt. skæres i mindre stykker.