Table of Contents:

 1. Kan man mærke at man har kræft?
 2. Hvad er smerterne i kræft?
 3. Hvad er nattesved tegn på?
 4. Kan man mærke kræft i underlivet?
 5. Hvordan føles det at have cancer?
 6. Hvad er gennembrudssmerter?
 7. Hvordan føles træthed ved kræft?
 8. Kan man have kræft uden at vide det?
 9. Hvad sker der hvis man ikke opdager kræft?
 10. Hvad kan nattesved skyldes?
 11. Hvorfor er jeg begyndt at svede om natten?
 12. Hvordan opdages kræft i underlivet?
 13. Hvad er det jeg kan mærke i min skede?

Kan man mærke at man har kræft?

Kend de 7 tegn på kræft
 • Længerevarende synkebesvær:
 • Uforklarligt vægttab:
 • Længerevarende hoste eller hæshed:
 • Uforklarlig blødning:
 • Ændrede modermærker eller sår, der ikke vil hele:
 • Ændret afføringsmønster:
 • Knuder eller hævelser:
23. maj 2018

Hvad er smerterne i kræft?

Hvis tumor eller metastaser har givet anledning til tryk på eller indvækst i nervevæv, kan der opstå en perifer neuropatisk smerte. I disse situationer kan der være betydelig lindring at opnå ved at administrere glukokortikoider og evt. give pallierende strålebehandling.

Hvad er nattesved tegn på?

Nattesved ses også ved nogle former for kræft, men kan også skyldes f. eks. lavt blodsukker, overgangsalder eller stofskiftesygdomme. Har man feber eller nattesved i flere uger, bør man altid gå til læge og blive nærmere undersøgt.

Kan man mærke kræft i underlivet?

Du skal gå til læge, hvis du oplever: hyppig vandladning, blærebetændelse og besvær med at holde på vandet. tendens til træg mave, som står på i mere end en måned. opspilet mave og uforklaret vægtstigning eller vægttab. smerter nedadtil i maven og/eller ryggen.

Hvordan føles det at have cancer?

Kræftsmerter kan være vedvarende eller komme i perioder. Vedvarende smerter kan være stabile, de kan forværres i længere perioder, og de kan følges af pludselige og korterevarende smerter, kaldet gennembrudssmerter. Gennembrudssmerter føles ofte som jag.

Hvad er gennembrudssmerter?

Gennembrudssmerter er hurtigt opståede, ofte intense smerter, der behandles med hurtigtvirkende opioid (morfin). Mange med kræft oplever gennembrudssmerter. Gennembrudssmerter er en forbigående intens forøget smerte, som opstår hurtigt og pludseligt, på trods af den allerede givne smertestillende behandling.

Hvordan føles træthed ved kræft?

Kræftrelateret træthed – også kaldet fatigue – er en overvældende fysisk og psykisk udmattelse, som ikke kan forklares af de aktiviteter, du laver. Selv mindre gøremål kan give en voldsom udmattelse. Det kan være vanskeligt at koncentrere sig, og det kan være svært at tænke og tale klart.

Kan man have kræft uden at vide det?

Symptomer behøver ikke være tegn på kræft Har du en mistanke om, at du har kræft, skal du kontakte din læge. Det er vigtigt at blive undersøgt grundigt, så du kan slippe mistanken eller blive behandlet, hvis der er tale om kræft.

Hvad sker der hvis man ikke opdager kræft?

Knuder eller hævelser, der ændrer sig Godartede knuder og hævelser kan opstå overalt på kroppen og kan skyldes en infektion eller en cyste. Men opdager du en knude eller hævelse, der er ny eller forandrer sig, bør du kontakte din læge.

Hvad kan nattesved skyldes?

Mange kvinder oplever at være generet af nattesved, når de kommer i overgangsalderen, som kan være med til at fremprovokere nattesved. I andre og mere sjældnere tilfælde kan nattesved skyldes sygdom eller mere alvorlige tilstande som f. eks. kræft, infektion eller problemer med nervesystemet.

Hvorfor er jeg begyndt at svede om natten?

Det er helt naturligt at svede meget om natten. Når vi sveder, er det fordi kroppen regulerer sin temperatur, så den ikke bliver for varm. Når vi bliver våde af sved, afkøler sveden vores kroppe, og vi undgår på den måde at overophede. Dette sker naturligvis også om natten.

Hvordan opdages kræft i underlivet?

Kræft i livmoderen giver ofte symptomer som uregelmæssige blødninger eller blodigt udflåd fra skeden. Hos nogle kvinder bliver kræftsvulsten opdaget ved en tilfældighed i forbindelse med en udskrabning fra livmoderen.

Hvad er det jeg kan mærke i min skede?

Livmodermunden og kønskransen kan du ikke umiddelbart se, men du kan mærke efter med en finger. Skeden er ikke steril, og du kan sagtens med en ren finger føle efter i skeden og mærke kanten (kønskransen), måske også livmodermunden længst oppe og folderne i skedevæggen.