Table of Contents:

 1. Er dressur en sport?
 2. Hvad betyder LA i dressur?
 3. Hvilke bid må man ride med i dressur?
 4. Hvor stammer dressur ridning fra?
 5. Hvad er en equipage?
 6. Hvad hedder det når en hest går sidelæns?
 7. Hvor stor er en dressurbane?
 8. Hvad er en kür?
 9. Hvad betyder ret i springning?
 10. Kan man ride dressur i en springsadel?
 11. Hvornår blev dressur opfundet?
 12. Hvordan startede ridning?
 13. Hvad betyder en ekvipage?
 14. Hvad er en traversade?
 15. Hvad er en schenkel?

Er dressur en sport?

Hestesport er sportsgrene, idræt og rekreative aktiviteter der har med heste at gøre. Nogle af de mest udbredte hestesportsgrene i verden er ridebanespringning, dressur, hestevæddeløb og polo.

Hvad betyder LA i dressur?

LA-programmerne er en serie, der lægger vægt på grunduddannelsen af hest og rytter. I de sidste programmer har hesten lært at gå så samlet, at den kan begynde på middelsvært niveau.

Hvilke bid må man ride med i dressur?

For både heste og ponyer er det obligatorisk at ride med bridonbid (se illustration). For heste gælder det, at det er valgfrit, om der rides med bridonbid eller kandar i sværhedsgrad 3 (MB1 og MB2). Ved sværhedsgrad 4 og opefter er det obligatorisk at ride med kandar.

Hvor stammer dressur ridning fra?

I 1500-t. opstod der rideakademier rundt om i Europa især omkring hofferne. Her udviklede berømte beridere høj skole, som i sin mest ekstreme form bestod af særlige øvelser og spring, der både kunne dække rytteren under kampe og holde fodfolket på afstand.

Hvad er en equipage?

équipage, af lat. equus, hest) har flere betydninger: Hest og rytter som en enhed. Vogn med heste og tilbehør.

Hvad hedder det når en hest går sidelæns?

Schenkelvigning: En sideførende bevægelse hvor hestens hoved er stillet til den modsatte side af hvilken vej hesten går.

Hvor stor er en dressurbane?

Standard dressurbane 20x40 m. dressurbaner til internationale konkurrencer er kravene 20x60 m.

Hvad er en kür?

En dressurkonkurrence, hvor der i propositionerne er fastsat, hvilke øvelser, der skal vises og hvor lang tid, rytteren har til det. Rytteren skal selv sammensætte sit program og desuden medbringe et bånd med musik passende til det udarbejdede progra.

Hvad betyder ret i springning?

Ved springstævner bliver resultatet angivet af fejl og tid. Først og fremmest gælder det om at være fejlfri – dernæst om at ride den hurtigste runde. For hvert spring, hvor en bom bliver revet ned, gives der fx 4 fejl, ligesom der gives fejl for overskridelse af fejlfri tid, stop og indlagte volter.

Kan man ride dressur i en springsadel?

Vil du gerne både springe og ride dressur, eller er du bare mere til hyggelige skovture og terrænridning, så skal du nok anskaffe dig en kombineret sadel. Denne sadel er, som navnet antyder, en kombination af dressur- og springsadlen.

Hvornår blev dressur opfundet?

I 1928 blev der indført holdkonkurrencer i OL, men de svære øvelser, passage og piaffe, kom først med i programmet i 1932; galoppirouetter blev inkluderet i 1936. Interessen for dressur har været stærkt stigende, efter at World Cup i dressur blev introduceret i 1985.

Hvordan startede ridning?

Mennesket begyndte at bruge hesten omkring år 4000 f.kr. Her er der stor sikkerhed om, at man benyttede deres imponerende kraft til at trække og bære tunge ting. Hvornår vi så begyndte at ride hestene, ved man faktisk ikke helt. Det kunne være før men også meget senere.

Hvad betyder en ekvipage?

équipage, af lat. equus, hest) har flere betydninger: Hest og rytter som en enhed. Vogn med heste og tilbehør.

Hvad er en traversade?

Traversaden er en sidebevægelse på tre eller fire spor. Skuldrene følger hovslaget ned af langsiden, og bagparten er bøjet indad. I denne øvelse bøjes hesten lateralt fra hals til hale. Målet med traversaden er at lære hesten at træde ind under sit tyngdepunkt med sit udvendige bagben.

Hvad er en schenkel?

Schenkel er i ridesport rytterens underben fra knæ til hæl, der skal være placeret lige bag gjorden.