Table of Contents:

  1. Hvorfor flader mine cookies ikke ud?
  2. Hvorfor bliver mine småkager hårde?
  3. Kan man fryse cookie dej?
  4. Hvorfor bliver mine bagte småkager bløde?
  5. Hvorfor bliver Fedtebrød bløde?
  6. Kan man redde bløde småkager?
  7. Kan man gemme cookie dej?
  8. Kan man fryse bagte småkager?
  9. Hvorfor bliver vaniljekranse bløde?
  10. Hvorfor skal brunkagedej hvile?
  11. Hvad er hjortetaksalt lavet af?

Hvorfor flader mine cookies ikke ud?

Cookies skal højst bages ved 180 grader, og så skal man holde øje med kagerne hele tiden. ... ”Man må ikke ælte dejen for meget, for så smelter sukkeret, og det får du kun meget flade cookies ud af. Hvis du ælter for meget, bliver smørret også for blødt, og så kan du ikke rulle og håndtere dejen ordentligt.

Hvorfor bliver mine småkager hårde?

Dej. Et vigtigt tip ved småkagebagning er at holde lidt af melet tilbage, når ingredienserne blandes sammen. Dejen bliver tør og smuldrende, hvis der kommer for meget mel i – og kagerne bliver hårde. Knækker dejen under udrulningen kan man med fordel ælte en smule fedtstof, æg eller væske i dejen.

Kan man fryse cookie dej?

Cookies smager allerbedst, når de er helt friskbagte. Så er de perfekt sprøde i kanten og seje (chewy) i midten. Derfor er det virkelig heldigt, at cookiedej sagtens kan fryses. Så kan du nemlig altid have de frosne kugler dej liggende klar i fryseren og hurtigt bage hjemmebagte cookies.

Hvorfor bliver mine bagte småkager bløde?

Hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne, bør du lægge et stykke bage- eller pergamentpapir mellem lagene. Du kan også lægge en sukkerknald eller en skive brød ned i kagendåsen – begge dele vil suge væske til sig, så hvis småkagerne afgiver lidt væske, er det ikke dem, der bliver fugtige og bløde.

Hvorfor bliver Fedtebrød bløde?

Hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne, bør du lægge et stykke bage- eller pergamentpapir mellem lagene. Du kan også lægge en sukkerknald eller en skive brød ned i kagendåsen – begge dele vil suge væske til sig, så hvis småkagerne afgiver lidt væske, er det ikke dem, der bliver fugtige og bløde.

Kan man redde bløde småkager?

Hvis dine julekager er bløde Heldigvis kan du genoplive bløde småkager med en tur i ovnen. Tænd ovnen på 175 grader, fordel kagerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. fem minutter. Efter afkøling vil dine julesmåkager være sprøde igen.

Kan man gemme cookie dej?

Selve cookiedejen kan ikke bare fryses, det anbefales også. Det er ihvertfald set på den måde, at kagerne smager allerbedst nybagte, og derfor kan man med fordel følge opskriften ovenfor, som er en stor portion, der giver mange cookies, hvoraf noget af dejen kan fryses ned.

Kan man fryse bagte småkager?

Julebag skal der til, men de fleste slags småkagedej kan nemt holde sig i fryseren i 2-3 måneder og man kan derfor sagtens lave dejen i november og fryse den ned.

Hvorfor bliver vaniljekranse bløde?

Hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne, bør du lægge et stykke bage- eller pergamentpapir mellem lagene. Du kan også lægge en sukkerknald eller en skive brød ned i kagendåsen – begge dele vil suge væske til sig, så hvis småkagerne afgiver lidt væske, er det ikke dem, der bliver fugtige og bløde.

Hvorfor skal brunkagedej hvile?

De bedste hilsner fra en utålmodig og madglad ingeniør. Opbevaring på køl har kun den funktion, at dejen bliver lettere at bearbejde, når dejen er fastere. Ved hjemmefremstilling af kager/småkager ud fra mørdej med højt fedtindhold bliver fedtet jo mere hårdt ved lavere temperatur, og det gør dejen dermed også.

Hvad er hjortetaksalt lavet af?

Hvad er hjortetaksalt? Hjortetaksalt er et kemisk salt som ved opvarmning spaltes i to gasarter, ammoniak og kuldioxid. Spaltningen får dejen til at hæve kraftigt. På grund af den lidt skrappe lugt bruges hjortetaksalt kun til fladt bagværk med en stor overflade, såsom klejner, vaniljekranse og lagkagebunde.