Table of Contents:

  1. Hvorfor bliver mine cookies hårde?
  2. Hvornår ved man at cookies er færdige?
  3. Hvorfor bliver mine cookies ikke sprøde?
  4. Hvor længe kan cookies holde?
  5. Hvorfor flyder småkager ud?
  6. Hvorfor flyder mine småkager ud?
  7. Hvad er en cookie i forbindelse med internettet?
  8. Kan man få bløde småkager sprøde igen?
  9. Hvor lang tid kan jødekager holde sig?
  10. Kan man opbevare småkager i poser?
  11. Hvorfor flyder mine vaniljekranse ud?
  12. Kan man fryse kagedej?
  13. Hvilken mel er bedst til småkager?

Hvorfor bliver mine cookies hårde?

1. Den rigtige temperatur på ingredienser. For at dejen, og dermed dine cookies, får den rigtige konsistens, er det vigtigt, at dine ingredienser har samme temperatur, inden du mikser dejen sammen. Hvis de har forskellig temperatur, kan du risikere, at din dej vil skille - og det kan vi jo ikke have...

Hvornår ved man at cookies er færdige?

10-12 min alt efter hvor store, de er. Cookies er færdige, når de er brune i kanten men stadig lidt lyse og bløde i midten. Lad dem stå og køle af, inden du putter dem i en kagedåse, så er de ikke så skrøbelige. Brug en kagedåse, der er godt tillukket, ellers bliver cookies hurtigt tørre og kedelige.

Hvorfor bliver mine cookies ikke sprøde?

Ovnens indstilling. Når du bager småkagerne, er det en god idé at bruge almindelig ovnvarme. Med varmluft risikerer du, at sukkeret i småkagerne ikke karamelliserer på samme måde, og det er netop karamelliseringen, der sikrer sprødheden.

Hvor længe kan cookies holde?

Holdbarhed: Cookiedejen kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet. Bagte cookies er bedst samme dag, som de er bagt. Har du ikke helt plads i maven, så smid dem i en luftæt beholder, hvor de holder sig lækre i op til 5 dage.

Hvorfor flyder småkager ud?

Hvis smørret er fast, begynder det at smelte, når dejen kommer i ovnen. Samtidigt begynder en anden proces, hvor stivelsen fra melet, proteinerne og hævemidlet begynder at få kagen til at stivne, hvorved småkagen bliver fast, inden den flyder ud på bagepladen. Det klassiske, hvide sukker består af sucrose.

Hvorfor flyder mine småkager ud?

Småkagerne kan smelte eller flyde ud, hvis de bliver fordelt på en brandvarm bradepande, der lige har været i ovnen med den foregående portion. Det problem opstår ofte, når man laver store og dobbeltportioner af småkager.

Hvad er en cookie i forbindelse med internettet?

En cookie er egentligt bare en lille tekstfil, der bliver gemt på den besøgendes computer computeren, tablet eller smartphone, hver gang han eller hun besøger din hjemmesiden. Cookies bliver gemt i browseren for at huske information om den besøgende, f. eks. sproglige præferencer, geo-lokation eller loginoplysninger.

Kan man få bløde småkager sprøde igen?

Hvis dine julekager er bløde Heldigvis kan du genoplive bløde småkager med en tur i ovnen. Tænd ovnen på 175 grader, fordel kagerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. fem minutter. Efter afkøling vil dine julesmåkager være sprøde igen.

Hvor lang tid kan jødekager holde sig?

Jødekager smager som mange andre småkager endnu bedre dagen efter at de er bagt. De er på toppen i 3-4 dage og kan fint holde sig i en tætsluttende kagedåse i 14 dage.

Kan man opbevare småkager i poser?

Du kan sagtens kaste dig over bagning af både pebernødder, vaniljekranse og brunkager i god tid. For så længe du opbevarer småkagerne i hver deres lufttætte beholder, kan de holde sig friske og sprøde i flere måneder.

Hvorfor flyder mine vaniljekranse ud?

Hvis dejen er blød, er de nemme at presse ud af sprøjteposen, men de kommer til at flyde lidt ud under bagning.

Kan man fryse kagedej?

En anden udbredt misforståelse er, at kage og ubagt dej ikke kan fryses. Det kan de sagtens! Det kan endda være rigtig lækkert at have en pizza- eller tærtedej liggende klar til at lave en hurtig aftensmad. Du kan også snildt fryse brød ned og undgå, at det bliver muggent.

Hvilken mel er bedst til småkager?

Kage Hvedemel er en særlig type hvedemel, der er ideel til alt fra sprøde småkager og tærtebunde til svampede skærekager. Kage Hvedemel males af dansk vinterhvede, hvilket giver melet et lavere indhold af gluten og en bedre stivelseskvalitet end almindeligt hvedemel.