Table of Contents:

  1. Hvad kræver det at have saltvands akvarie?
  2. Hvordan lever fisk under vand?
  3. Hvordan får fisk ilt til blodet?
  4. Kan man selv lave saltvand til akvarie?
  5. Hvilket organ bruger fisk til at få ilt i blodet?
  6. Hvorfor får fisk svamp?
  7. Hvorfor springer fisk?

Hvad kræver det at have saltvands akvarie?

Du skal bruge noget salt som er beregnet til saltvandsakvarier. Grunden hertil er at der er blandet andre ting, som mineraler, sporstoffer, aminosyrer og koralelementer i, som er vigtige for at dine koraller trives. Der findes også færdige saltblandinger som er beregnet til akvarier kun med fisk.

Hvordan lever fisk under vand?

Fiskene trækker vand ind gennem munden og lader det strømme forbi gællerne. Gællerne har en stor overflade, så de kan optage ilten fra vandet til blodet. Vi mennesker har lunger i stedet for gæller. Fisk bruger også gællerne til at afkøle eller opvarme blodet.

Hvordan får fisk ilt til blodet?

Ilt er vigtig. Det er vigtig at dit akvarium har godt iltet vand, fiskene optager ilten gennem gællerne,filterbakterierne har også brug for ilt til hele nedbrydningsprocessen. Er dit akvarium i underskud,vil dine fisk stå oppe under vandoverfladen og snappe efter luft og det er ikke godt, det skal rettes.

Kan man selv lave saltvand til akvarie?

Du kan bruge et hvilket som helst ferskvandsakvarie som fåes hos din lokale dyrehandler, få lavet et specalbygget eller lave et selv. Hvis akvariet har aluminiums kant (akvastabil) skal man sørge for at holde det lidt mere rent end sædvanligt, da saltet kan lave mærker.

Hvilket organ bruger fisk til at få ilt i blodet?

Gællerne farves røde af de mange fine blodårer, hvor der løber blod fuld af røde blodlegemer, der bærer det respiratoriske pigment hæmoglobin. Hæmoglobin binder og transportere ilt fra gælerne ude til fiskens muskler. Nogle isfisk har helt hvide gæller. Gællerne er farveløse fordi fiskene har hvidt blod.

Hvorfor får fisk svamp?

Svamp. Giver vattotlignende hvide eller orangebrune udvækster på angrebne fisk. Ses ofte på fisk, der i forvejen er svækkede – enten på grund af sår eller på grund af andre sygdomme. Der findes virkningsfulde præparater, men vandhygiejnen bør også forbedres.

Hvorfor springer fisk?

Hvis fiskene springer, ringer eller plasker, kan det være en god ide at fiske højt i vandet, da de sandsynligvis æder insekter på eller lige under vandoverfladen. En tørflue eller en højtfisket vådflue eller nymfe vil være et godt valg.