Table of Contents:

 1. Kan man tage kreatin under vægttab?
 2. Hvor meget vand skal man drikke på kreatin?
 3. Kan man blive tyk af kreatin?
 4. Hvor lang tid må man bruge kreatin?
 5. Hvorfor skal man drikke vand når man tager kreatin?
 6. Hvordan blander man kreatin op?
 7. Er kreatin farligt for unge?
 8. Kan kreatin blive for gammel?
 9. Kan man få for meget kreatin?
 10. Kan man tage kreatin uden at træne?
 11. Kan man tage kreatin hver dag?
 12. Kan man indtage for meget kreatin?

Kan man tage kreatin under vægttab?

Vægttab. Kreatin er ikke specifikt et vægttabsprodukt, men at supplere med kreatin kan øge din trænings arbejdsbelastning og derfor øge antallet af forbrændte kalorier. Ud over dette kan kreatin ved at øge mager muskelmasse virke for at øge dit stofskifte (kroppens proces til at omdanne mad til energi).

Hvor meget vand skal man drikke på kreatin?

Studier med kreatin har antydet, at den daglige dosis, der skal tages for at øge sportspræstationer, er 10-20 gram fordelt på to-fire daglige doser. Tilskuddet skal tages over en periode på fem-syv dage efterfulgt af en vedligeholdelsesdosis på to-tre gram om dagen.

Kan man blive tyk af kreatin?

Svar: Nej, det er absolut ikke rigtigt at man bliver fed af kreatin. Det er korrekt, at når kreatin lagres i musklerne, så giver det en vis væskeophobning, som i øvrigt forsvinder når man stopper kreatin kuren. Men det er IKKE rigtigt at man samtidig “binder” fedt.

Hvor lang tid må man bruge kreatin?

Kreatin tages som en kur i 4-6 uger, hvor man typisk indtager 3-5 gram kreatin om dagen. Nogle undersøgelser tyder på, at du får mest ud af det, hvis du indtager kreatin lige efter din træning. Efter de 4-6 uger på kreatin-kuren skal du holde en pause på 2-4 uger.

Hvorfor skal man drikke vand når man tager kreatin?

Læg dog mærke til at kreatin binder en del vand (dette kan også være en af grundene til en eventuel vægtforøgelse i kroppen), da kreatinen trækker vand ind i muskelcellerne. Derfor anbefales det, at man drikker en del væske sammen med indtaget af kreatin.

Hvordan blander man kreatin op?

Kreatin optages nemlig gennem en kanal, som er reguleret af insulin. Derfor er det veldokumenteret, at man optager kreatinet mere effektivt, når den indtages sammen hurtige kulhydrater. Det kunne eksempelvis være maltodextrin.

Er kreatin farligt for unge?

Kreatin er ifølge eksperterne et naturligt stof i kroppen, som hverken mænd, kvinder eller børn – unge som ældre – tager skade af. Fitness eksperterne fra Menshealth.com anbefaler dog, at man holder igen, hvis man er under 18 år.

Kan kreatin blive for gammel?

Svar: Kreatin kan sagtens holde sig noget længere end holdbarhedsdatoen. Specielt hvis bøtten er uåbnet. Men 12-15 måneder er måske lige i overkanten.

Kan man få for meget kreatin?

Der findes dog, som beskrevet, ingen eller meget svag dokumentation for alvorlige kreatinbivirkninger, eller at kreatin er giftigt for mennesker - selv ved 5 g/dag. De fleste af studierne, hvor der er påvist præstationsfremmende effekter, bruger 5 g/dag kreatin-monohydrat eller mere.

Kan man tage kreatin uden at træne?

Det er derfor, at tilskud med kreatin kan forbedre præstationsevnen under kortvarigt anaerobt muskelarbejde som sprint og styrketræning. Denne øgning af kreatinphosphat i musklerne sker over tid. Det er derfor vigtigt, at man indtager kreatin på daglig basis. Også på de dage hvor man ikke træner.

Kan man tage kreatin hver dag?

Man skal tage kreatin hver dag Netop fordi kreatin har en akkumulativ effekt, så er det vigtigt, at man indtager kreatindaglig basis. Ellers får man aldrig fyldt kreatindepoterne i musklerne op, og så får man aldrig optimal effekt af kosttilskuddet.

Kan man indtage for meget kreatin?

Der findes dog, som beskrevet, ingen eller meget svag dokumentation for alvorlige kreatinbivirkninger, eller at kreatin er giftigt for mennesker - selv ved 5 g/dag. De fleste af studierne, hvor der er påvist præstationsfremmende effekter, bruger 5 g/dag kreatin-monohydrat eller mere.