Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man ikke træner ben?
  2. Hvorfor er bentræning?
  3. Hvad sker der hvis man ikke laver motion?
  4. Hvor mange timer skal musklerne restituere?
  5. Hvilke muskler bruger man når man står på et ben?
  6. Hvor meget motion for at tabe sig?

Hvad sker der hvis man ikke træner ben?

En svag muskulatur i haser og balder er en hyppig årsag til lændeproblemer. Ved at styrke muskulaturen, der bliver slap, når du sidder meget ned, får du mindsket risikoen.

Hvorfor er bentræning?

Fordelen ved den tunge bentræning er, at du generelt aktiverer hele kroppen til vækst. Dit niveau af væksthormon vil stige med op til 5000 % flere timer efter, og dit niveau af testosteron (mandligt kønshormon) vil stige 20-30 % også i flere timer.

Hvad sker der hvis man ikke laver motion?

En fysisk inaktiv hverdag kan føre til en reduceret muskelmasse og dermed mindre muskelstyrke. Det kan føre til balanceproblemer og øget risiko for at falde. Selv kortere perioder med fysisk inaktivitet i forbindelse med sygdom og hospitalsindlæggelse øger risikoen for tab af funktionsevne.

Hvor mange timer skal musklerne restituere?

RESTITUTIONS-SKEMA: Så længe skal du restituere
Trænings-intensitet90-95 pct. friskMaksimal restitution
Høj (fx hurtigt løb, stepfit, aerobic)15-18 timer48-72 timer
Meget høj (meget hurtigt løb, cirkeltræning)18-24 timer72-96 timer
Maksimal (sprint, styrketræning)30-36 timer72-120 timer
5. aug. 2015

Hvilke muskler bruger man når man står på et ben?

De store muskler når man træner ben er den firehovede knæstrækker (Quadriceps), sædemusklerne (Gluteus maximus og til dels medius), indadførene (Adductor magnus, longus og brevis), hasemusklerne (Semimembranosus, semitendinosus og biceps femoris), og lægmusklerne (Gastrocnemius og soleus).

Hvor meget motion for at tabe sig?

Flere forskningsresultater viser, at 30 minutter eller 60 minutters træning ved samme intensitet, seks dage om ugen giver det samme vægttab. De, der træner i 60 minutter forbrænder dobbelt så meget energi ved træning, så der må være andet end motion, som spiller ind ift. vægttab.