Table of Contents:

  1. Hvor mange dør af boksning?
  2. Hvordan foregår tyrefægtning?
  3. Hvor mange er døde på en fodboldbane?
  4. Er der stadig tyrefægtning i Spanien?
  5. Hvorfor dør fodboldspillere?
  6. Hvorfor får en fodboldspiller hjertestop?
  7. Hvor kan man se tyrefægtning i Spanien?

Hvor mange dør af boksning?

Day er den tredje bokser, der dør af sine skader fra bokseringen i år. Den argentinske bokser Hugo Santillan døde i juli efter en kamp i Argentina. Bare to dage før døde russiske Maxim Dadashev af skader i hjernen efter en kamp i USA.

Hvordan foregår tyrefægtning?

Hvis der er tale om store tyre, lukkes picadorerne nu ind. Disse er til hest og er bevæbnet med en vara, en lanse, hvor kun nogle centimeter af spidsen er fri. Den stanger de i tyrens nakke. Picadorerne får dermed tyren til at sænke hovedet, så los banderillos, og når tiden er inde, matadoren, kan komme ind over tyren.

Hvor mange er døde på en fodboldbane?

Da der er omkring 265.000 fodboldspillere, svarer det til cirka fem dødsfald blandt fodboldspillere om året, lød det i artiklen med henvisning til en opgørelse over fodboldspillere, som FIFA foretog i 2006.

Er der stadig tyrefægtning i Spanien?

Tyrefægtningen er både historisk og traditionelt spansk – traditionen hænger uløseligt sammen med landets nationalfortælling. Det er ganske enkelt en del af Spaniens kulturarv. Tyrefægtning er forbudt i nogle regioner i Spanien, men i netop Malaga er det muligt at se en spansk tyrefægter, en torero, i kamp mod en tyr.

Hvorfor dør fodboldspillere?

Derfor falder fodboldspillere døde om på banen. En arvelig sygdom, kaldet langt QT-Syndrom, leder til pludseligt hjertestop blandt selv unge mennesker. Nu har danske forskere været med til at finde generne bag sygdommen.

Hvorfor får en fodboldspiller hjertestop?

- Der er en del undersøgelser, der tyder på, at sport kan være en udløsende faktor for hjerterytmeforstyrrelser, ondt i brystet, besvimelser, hjertestop og - i meget sjældne tilfælde - pludselig død. Så det kan være en trigger i forhold til hjertesygdom og hjertestop, siger Jacob Tfelt.

Hvor kan man se tyrefægtning i Spanien?

Du kan opleve tyrefægtning i byens arena fra 1876, Plaza de toros de La Malagueta, der er beliggende lige i hjertet af Malaga, lidt øst for den gamle by. Du vil ikke kunne undgå at se dette prægtige arkitektoniske bygningsværk, når du bevæger dig i denne del af byen.