Table of Contents:

 1. Hvad er Cvitamin godt for?
 2. Er der bivirkninger ved C-vitamin?
 3. Hvad kommer C-vitamin af?
 4. Hvad gør vitamin C og E?
 5. Hvornår skal man tage C-vitamin?
 6. Hvilket C-vitamin er bedst?
 7. Er 500mg C-vitamin for meget?
 8. Hvornår på dagen skal man tage C-vitamin?
 9. Hvilke fødevarer er der C-vitamin i?
 10. Hvilke vitaminer mangler rygere?
 11. Hvad gør E-vitamin for huden?
 12. Hvilke vitaminer må man ikke tage sammen?
 13. Hvad er Syreneutralt?
 14. Er der forskel på C vitamin?
 15. Kan man få for meget C og D-vitamin?

Hvad er Cvitamin godt for?

C-vitamin er nødvendigt for dannelsen og funktionen af kroppens bindevæv. Vitaminet er en antioxidant, der kan inaktivere frie radikaler. C-vitamin optages fra den øvre del af tyndtarmen. Omkring 80 % af en enkeltdosis op til 100 mg optages, men ved højere doser nedsættes andelen, der optages.

Er der bivirkninger ved C-vitamin?

Alvorlige bivirkninger ved C-vitamin er sjældne. Men store doser C-vitamin kan give kvalme og diarré. C-vitamin i store doser kan lede til nyresten, og har man tendens til nyresten eller lider af nedsat nyrefunktion, bør man være særlig forsigtig.

Hvad kommer C-vitamin af?

C-vitamin findes i rigtig mange fødevarer, og vi indtager dem dagligt via frugt, grønt, kød og lignende. C-vitamin findes i alle frugter og grøntsager; citroner, tomater, hyben, bønner, kartofler, appelsiner, peberfrugt, broccoli osv. Jo friskere det grønne er, desto mere C-vitamin vil der være i det.

Hvad gør vitamin C og E?

E-vitamin er en såkaldt antioxidant. Antioxidanter, og dermed E-vitamin, beskytter fedtstoffer i kroppen mod, at der dannes frie radikaler og dermed blive harske (dårlige). E-vitamin beskytter desuden kroppens celler mod nedbrydelse fra skadelige stoffer fra fedtstofskiftet. I samspil med E-vitamin indgår C-vitamin.

Hvornår skal man tage C-vitamin?

Vitaminpiller skal helst tages efter et måltid og aldrig på tom mave. Ellers forsvinder de meget hurtigt ud med urinen igen. Det gælder i særlig grad de vandopløselige B og C-vitaminer. Allerbedst vil det være hvis man kan tage dem i løbet af dagen i små portioner.

Hvilket C-vitamin er bedst?

Er man på udkig efter et tilskud med en koncentreret dosis, så anbefaler vi Health Care Mega C, som har et højt koncentreret indhold af ascorbinsyre. Er man på udkig efter det tilskud der er bedst til prisen, så er Pureviva et godt bud, med en pris på 0,75 kr. pr. daglig dosis.

Er 500mg C-vitamin for meget?

Anbefalet daglig dosis C-vitamin for voksne mænd og kvinder er 75 milligram per døgn. Gravide og ammende bør dog indtage henholdsvis milligram per døgn. Generelt kan man tåle en del uden bivirkninger. Overskud, det vil sige C-vitamin der ikke optages i tarmen, udskilles gennem urinen.

Hvornår på dagen skal man tage C-vitamin?

Det gælder i særlig grad de vandopløselige B og C-vitaminer. Allerbedst vil det være hvis man kan tage dem i løbet af dagen i små portioner. Da det ikke er praktisk muligt, bør de tages efter hovedmåltidet – eller sammen med dagens mest fedtholdige måltid. Det vil derfor normalt være bedst at tage dem til aftensmaden.

Hvilke fødevarer er der C-vitamin i?

Du kan finde C-vitamin i mange forskellige grøntsager, bær og frugter....C-vitamin findes i frugter og grøntsager som eksempelvis:
 • kartofler, især nye.
 • citrusfrugter.
 • hyben.
 • persille.
 • peberfrugt.
 • solbær.
 • brombær.
 • grønkål.

Hvilke vitaminer mangler rygere?

Alt for mange får for lidt E-vitamin. Problemet er særligt stort for rygere. Problemet kan delvis løses med et tilskud af C-vitamin.

Hvad gør E-vitamin for huden?

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som er kendt for sin helende effekt. Du finder E-vitamin i rigtig mange anti-age-cremer, fordi den udover at forebygge for tidlig ældning i huden også er effektiv mod solskader.

Hvilke vitaminer må man ikke tage sammen?

Få den bedste effekt af dit kosttilskud Fødevarer med kalk nedsætter nemlig optagelsen af jern. I stedet bør du tage jern sammen med fødevarer, som frugt, da C-vitamin fremmer jernoptagelsen. Fedtopløselige vitaminer: Vitaminer som A, D, E og K-vitaminer skal, som navnet indikerer, spises sammen med fedt.

Hvad er Syreneutralt?

150 coatede tabletter. C Vitamin 500 mg Syreneutral er et kosttilskud til immunsystemet. Bidrager til nervesystemets normale funktion, til et normalt energistofskifte og bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Er der forskel på C vitamin?

Vitamin C (også kaldet ascorbinsyre) er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det er nemt for kroppen at optage, men, til forskel fra fedtopløselige vitaminer, lagres det ikke i kroppen til at dække et senere behov.

Kan man få for meget C og D-vitamin?

Det er ikke muligt at få for meget D-vitamin fra sol og kost. Derimod kan tilskud af D-vitamin fra kosttilskud føre til for høje niveauer i blodet, der muligvis kan øge risikoen for nogle kræftformer.